Word Actief: vicevoorzitter, Activiteitencommissie, Bedrijvendagencommissie, Congrescommissie

Gepubliceerd op: 20/04/2020

Word actief 6  large

De komende weken vertellen de bestuursleden van T.F.V. “De Smeetskring” over de inhoud van hun functie. Ook vertellen commissieleden over de verschillende commissies binnen T.F.V. “De Smeetskring”. In dit artikel komt onze vicevoorzitter Silvio Leussink, aan het woord en daarbij de commissies die hij begeleidt: de Activiteitencommissie, Bedrijvendagencommissie en Congrescommissie.

Wil jij volgend jaar deel uitmaken van het bestuur of van een van de commissies? Stuur dan je top 3 voorkeuren vóór maandag 4 mei naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Meer informatie vind je onder het kopje lidmaatschap.

Vicevoorzitter

Als vicevoorzitter van T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ ben je verantwoordelijk voor alle interne zaken binnen de vereniging. Zo ben je onder andere belast met de begeleiding van het gehele Actief Kader en fungeer jij als het eerste aanspreekpunt voor de actieve leden. Tevens ben jij organisatorisch verantwoordelijk voor alle activiteiten die door het bestuur worden geregeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inhousedagen, tentamentrainingen, borrels en overige Actief Kader-uitjes. Daarnaast houd je, naast de algemene bestuurstaken, je nog bezig met de promotie van de vereniging, het werven van het Actief Kader, opstellen van de jaaragenda en het inplannen van alle activiteiten. Bij deze functie wordt er dus van jou verwacht dat jij te allen tijde het overzicht bewaart en tevens oog hebt voor detail. Afgelopen jaar heb ik de volgende commissies mogen begeleiden: Congrescommissie, Bedrijvendagencommissie, Activiteitencommissie, Eerstejaarscommissie, IBTcommissie en deels de Lustrumcommissie. Je zal dus relatief veel tijd kwijt zijn aan vergaderen. Zodoende is het goed kunnen plannen erg belangrijk. De indeling van de commissies mag overigens naar eigen inzicht worden verdeeld. Het vicevoorzitterschap binnen de T.F.V. is voor mij, tot zover, een absolute verrijking in mijn studententijd. Het vergt natuurlijk veel van je om samen dagelijks verantwoordelijk te zijn voor +- 700 studenten en om alle evenementen tot een goed eind te brengen, maar je krijgt er ontelbare leuke ervaringen voor terug. Van mooie evenementen tot de banden met externen en van leuke feestjes tot de toegankelijke kamercultuur in E.207, geen dag zal hetzelfde zijn. Dus, mocht jij geïnteresseerd zijn in het vicevoorzitterschap en ben jij tevens klaar voor het leukste jaar uit jouw studententijd, schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen voor verdere vragen of solliciteer direct via vicevoorzitter@smeetskring.com – Silvio Leussink

Activiteitencommissie

Tijdens mijn jaar als lid van de Activiteitencommissie van T.F.V. “De Smeetskring” heb ik enorm veel leden leren kennen. Dit komt onder andere omdat het Actief Kader Weekend, een weekend weg voor alle actieve leden van de Smeetskring, al vroeg in het jaar valt. Je begint het collegejaar dan ook meteen met de organisatie daarvan. Dit is een organisatorische uitdaging waarin je ook veel vrijheid krijgt om het weekend naar jouw wens in te richten. Verder in het jaar organiseer je nog 3 andere informele activiteiten waarbij je samen met je commissie en met de leden vooral heel veel plezier maakt. Ik zou de Activiteitencommissie dan ook erg aanbevelen als je nieuw bent bij de vereniging en snel veel leden wil leren kennen, zodat je het samen beregezellig hebt tijdens alle activiteiten van T.F.V. “De Smeetskring”. – Renske Voermans  

Bedrijvendagencommissie

Als lid van de Bedrijvendagencommissie krijg je gedurende het jaar te maken met de organisatie met het fiscale hoogtepunt van T.F.V. “De Smeetskring”, namelijk de Tilburgse Fiscale Bedrijvendag. Dit evenement bestaat uit rondes waarin bedrijfspresentaties centraal staan, interessante workshops, een recruitmentlunch en natuurlijk een netwerkborrel. Daarnaast zullen in het takenpakket van de commissieleden ook de externe dagen een rol gaan spelen. T.F.V. “De Smeetskring” zal dan afreizen naar een externe locatie om gedurende deze dagen het kennisveld te verbreden met fiscaal gerelateerde activiteiten. Het leuke aan lid zijn van de commissie is dat je zeer veel beleidsvrijheid hebt, je kan in principe overal zelf je eigen invulling aan geven. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat ik erg heb genoten van het feit dat we een geslaagde dag van begin tot eind neer hebben kunnen zetten. Ik zou het iedereen aanraden om deze uitdaging ook aan te gaan. – Kai Leferink

Congrescommissie

Aan het einde van de master en de bachelor ga je aan de slag als fiscalist. Het kan dan erg lastig zijn om de juiste keuze te maken voor het vervolg van je carrière. De keuze is groot en hoe weet je welke mogelijkheden er allemaal zijn? Tijdens de studie zijn er tal van evenementen die je hierbij kunnen helpen. Het congres is daar één van. Ik ben zelf twee keer bij het congres geweest, voordat ik besloot dat ik hier graag zelf aan bij wilde dragen. Tijdens het congres krijgen studenten de kans bedrijven te ontmoeten. De dag start met een plenair gedeelte waarbij er verscheidene sprekers zijn die het thema van het congres behandelen. Na het congres vindt er een recruitmentlunch plaats, hierbij kan je als student op een laagdrempelige manier ontdekken welk bedrijf het beste bij jou past. Het is erg leuk om, door middel van het congres, mensen te kunnen helpen met die keuze. Na de lunch zullen nog een aantal workshops gegeven worden door de aanwezige bedrijven en zal tot slot een afsluitende borrel plaatsvinden. Naast het feit dat je studenten helpt met hun vervolgstap, is het erg leuk om na te denken over een interessant thema. Veel onderwerpen die relevant zijn voor een fiscalist, worden niet in de collegebanken behandeld. Het congres is de uitgelezen mogelijk om daar juist op in te spelen. Het is heel leuk om na te denken over dat onderwerp, je kan inspelen op de actualiteiten en je eigen draai aan het concept geven! – Bas Gemmink