Word Actief: secretaris, Almanakcommissie, Bedrijvenwijzercommissie, Circulairecommissie, Designcommissie

Gepubliceerd op: 13/04/2020

Word actief 6  large

De komende weken vertellen de bestuursleden van T.F.V. “De Smeetskring” over de inhoud van hun functie. Ook vertellen commissieleden over de verschillende commissies binnen T.F.V. “De Smeetskring”. In dit artikel komt onze secretaris, Renske Voermans, aan het woord en daarbij de commissies die zij begeleidt: de Almanakcommissie, Bedrijvenwijzercommissie, Circulairecommissie en Designcommissie.

Wil jij volgend jaar deel uitmaken van het bestuur of van een van de commissies? Stuur dan je top 3 voorkeuren vóór maandag 4 mei naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Meer informatie vind je onder het kopje lidmaatschap.

Secretaris

Wat ik het leukste vind aan de functie van secretaris is dat je er erg veel creativiteit ik kwijt kan. Naast dat je samen met de Designcommissie zorgt voor het promotiemateriaal van de vereniging, ben je ook chef-socials, maak je foto’s op evenementen voor op de website, houd je de website up-to-date en zorg je dat je hierdoor de leden op de hoogte houdt van komende activiteiten. Maar hiervoor gebruik je ook de ledenmail, die staat namelijk ook vol met activiteiten, mededelingen van het FIT, nieuwe artikelen van de Circulaire en een activiteitenoverzicht van de komende maand. Ook ben je verantwoordelijk voor de gesponsorde content van kantoren, dit kan bestaan uit een Facebookpost, LinkedInpost of een mailing. Enige ervaring met Photoshop is niet vereist, dat leer je wel tijdens de overdracht en Youtube is je beste vriend. Naast het online deel van de functie houd je ook de ledenadministratie bij, je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de afstudeerders worden uitgeschreven en verwijderd worden uit de maillijst. Hiernaast mag jij iedere maandagochtend tijdens de bestuursvergaderingen notuleren en idem voor de ledenvergaderingen. Ook ben je het aanspreekpunt voor onderwijs gerelateerde zaken en maak je dan ook de boekenlijsten voor Studystore. Het contact met de drukker voor onder andere de Almanak hoort ook bij het takenpakket van de secretaris.
Naast al je dagelijkse bezigheden, woon je enorm veel leuke evenementen bij. Natuurlijk alle evenementen van T.F.V. “De Smeetskring” zelf, constitutie en bekendmakingsborrels van Tilburgse verenigingen en van je zusjes en bestuurdersevenementen van kantoren. Samen met je 3 medebestuurders zorgt dit er dan ook voor dat je een hechte band opbouwt en er samen een enorm leuk jaar van maakt. - Renske Voermans

Almanakcommissie

Het creatieve brein zijn gang laten gaan, wie wil dat nou niet. Dat was de gedachte die door ons heen ging toen wij startten met de almanak voor 2019-2020. Wij hebben de eer gekregen om het 50-jarige boek van T.F.V. “De Smeetskring” te mogen schrijven. De meest actuele roddels vastleggen en later met een lach weer terug kunnen lezen. Herinneringen schrijven zodat ze later ook echt herinnerd worden. Ondanks dat het een kleine terugblik heeft op de afgelopen jaren van de vereniging moesten we natuurlijk ook actueel blijven. We dachten zelfs zo actueel te zijn dat zelfs de studiereis van Seoul erin staat! Daar gingen we weer, iets té enthousiast. Net zoals tijdens het schrijven van de roddels, hierbij werden we ook zo hier en daar op het matje geroepen, het moest natuurlijk wel gepast blijven. Verder zijn er voornamelijk veel mails heen en weer gegaan over het design. Zullen we dit lettertype nemen of toch het andere? Zwart of blauw? Achtergrond of niet? Er komt stiekem toch wat meer bij kijken en alles moet heel precies omschreven worden zodat ook de designer het begrijpt. Hij kan namelijk niet in onze hoofden kijken ????. Uiteindelijk valt alles toch op zijn plek en komt er aan het (eindeloze) geneuzel over lettertypes, kleurtjes en achtergronden toch een einde. We hebben de almanak met erg veel plezier geschreven en hopen de leden te voorzien in wat leesvoer! - Anouk van Dinter

Bedrijvenwijzercommissie

Samen met Natan en Sven heb ik dit jaar de bedrijvenwijzer mogen verzorgen en ik vond het erg leuk om dit te doen! Beginnend met het bedenken van een thema, om vervolgens schrijvers te vinden die interessante artikelen konden verzorgen. Daarnaast hebben we geprobeerd een helder beeld te schetsen van de afstudeervarianten aan Tilburg University en verschillende carrièremogelijkheden uitgelicht. Ik vond de Bedrijvenwijzercommissie een hele gezellige commissie en ik ben trots op wat we hebben neergezet. Ik heb de vereniging ervaren als gezellig en actief. Binnen de Smeetskring hangt een leuke sfeer en ik zou fiscale studenten dan ook aanraden om (actief) lid te worden! - Ilse van Noije

Circulairecommissie

Van het begin was de Circulairecommissie eigenlijk al een succes in mijn ogen. We hebben een ontzettend leuke en diverse groep. Hoewel ik het dit jaar druk heb gehad met studie en mijn werkstudentschap, zorgt de Circulaire er voor dat je overal toch een beetje bij bent en iedereen leert kennen. Daarnaast is het ontzettend leuk om diverse schrijvers te benaderen voor columns, FIT-artikelen en ‘’op de bank met..’’ of ‘’hoe gastvrij is…?’’ Het is uniek om deel te zijn van een online verenigingsblad dat al jaren meedraait en hopelijk de Smeetskring nog van vele mooie, professionele, informele charmante/gênante artikelen gaat voorzien. - Yosje Verwegen

Designcommissie

De beste commissie binnen de vereniging waar eenieder zijn of haar creativiteit kwijt kan is met stip de Designcommissie. De kerntaak vormt vanzelfsprekend het ontwerpen van onder andere posters, flyers en logo’s, wat in samenwerking met andere commissies en het bestuur plaatsvindt. Hoe dit ontwerp eruit komt te zien, is geheel aan de commissie! Op zoek naar mooie passende plaatjes, het bewerken ervan middels Photoshop – waar je gedurende het collegejaar overigens mee leert omgaan, mocht dit een drempel vormen – en het leveren van een kleurrijk en haarscherp eindproduct wat door de gehele vereniging gewaardeerd wordt geeft veel voldoening. En het mooie ervan is: je kunt het jezelf zo druk maken als je zelf wilt! - Stefan Milder