Word Actief: penningmeester, Soft-skillscommissie, Studiereiscommissie

Gepubliceerd op: 07/04/2020

Word actief 6  large

De komende weken vertellen de bestuursleden van T.F.V. “De Smeetskring” over de inhoud van hun functie. Ook vertellen commissieleden over de verschillende commissies binnen T.F.V. “De Smeetskring”. In dit artikel komt onze penningmeester, Luc Daniëls, aan het woord en daarbij de commissies die hij begeleidt: de Soft-skillscommissie en de Studiereiscommissie.

Wil jij volgend jaar deel uitmaken van het bestuur of van een van de commissies? Stuur dan je top 3 voorkeuren vóór maandag 4 mei naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Meer informatie vind je onder het kopje lidmaatschap.

Penningmeester

Als penningmeester bij T.F.V. “De Smeetskring” aan jou de mooie taak om de financiële taken binnen het bestuur op je te nemen. Zo ben je verantwoordelijk voor de boekhouding, het versturen van facturen, de btw-aangiften, het maken van begrotingen en realisaties en alle andere financiële aangelegenheden. Dit houdt in dat je veel bezig bent met de administratie in het boekhoudsysteem of in Excel. Ook houd je de rest van het bestuur op de hoogte van de financiële positie van T.F.V. “De Smeetskring”. Door je bezig te houden met alle financiële gebeurtenissen en plannen heb je een goed beeld van alles wat er in de vereniging gebeurt. Het is een verantwoordelijke functie waarbij van je verwacht wordt het overzicht te houden en nauwkeurig te werken. Natuurlijk houd je je in dit jaar ook bezig met de algemene bestuurstaken, je runt de vereniging immers met je drie andere bestuursgenoten. Vanuit de functie van penningmeester ben jij LOF-afgevaardigde van T.F.V. “De Smeetskring” en ben je penningmeester van het LOF. Je komt een aantal keer per jaar bijeen voor de LOF-vergaderingen met afgevaardigden van andere fiscale studieverenigingen om onder andere het LOF-congres en de voortgang daarvan te bespreken. Ik heb afgelopen jaar de Soft-skillscommissie en de Studiereiscommissie mogen begeleiden, al zou je dit als bestuur uiteraard anders kunnen verdelen. Het penningmeesterschap binnen T.F.V. “De Smeetskring” levert je een schitterend jaar op, zowel met leden als met externen. Het is een jaar waarbij je veel nieuwe mensen leert kennen, veel mooie herinneringen maakt en je je nooit zult hoeven vervelen! Mocht je er vragen over hebben, laat het vooral weten. – Luc Daniëls

Soft-skillscommissie

Als fiscalist dien je niet alleen over fiscale kennis te beschikken, ook andere vaardigheden, de zogenoemde soft-skills worden steeds belangrijker. Denk hierbij aan het goed kunnen presenten, communiceren en netwerken. Om studenten de mogelijkheid te beiden hun soft-skills te verbeteren, organiseert de Soft-skillscommissie in februari het Tax & Skills-event. Tijdens dit evenement worden er in samenwerking met vier fiscale kantoren workshops gegeven die volledig in het teken staan van soft-skills. Na de workshops vindt er een banenborrel plaats en de dag wordt afgesloten met een driegangen recruitmentdiner. Het leuke aan het organiseren van het Tax & Skills-event is dat je het evenement van A tot Z opzet. Dit betekent dat de locatie geregeld moet worden, er moet contact onderhouden worden met de deelnemende kantoren en als commissie zorg je ervoor dat het evenement op de dag zelf soepel verloopt. Naast het Tax & Skills-event ben je als Soft-skillscommissie verantwoordelijk voor de jaarlijkse trainingsdag, op deze dag zullen er twee trainingen verzorgd worden. Afgelopen jaren is deze trainingsdag ingevuld met een assessmenttraining, Kluwer Navigator training en een cv-check. – Emma Weijde

Studiereiscommissie

Na succesvolle edities in onder meer Kuala Lumpur, Beijing en Sao Paulo & Rio de Janeiro, is het aan de nieuwe commissie de taak om net zo’n succesvolle studiereis neer te zetten. Vroeg in het collegejaar bepaalt de commissie wat de locatie gaat worden en boek je een vlucht en hostel. De gekozen locatie wordt op een borrel bekend gemaakt en voor de geïnteresseerden wordt een informatiesessie georganiseerd. Verder zet je het hele programma in elkaar, met zowel informele als formele activiteiten. Daarnaast leid je de studiereis ter plekke in goede banen (dat is althans de bedoeling). De studiereiscommissie is een leuke commissie waarin je veel mensen, inclusief je commissiegenoten, goed leert kennen. Dit kan zelfs zo uit de hand lopen dat je commissiegenoten je vrienden worden. – Roel Jansen