T.F.V. "De Smeetskring" Prijsvraag

Gepubliceerd op: 05/05/2016

Tn download large

Wij van de Circulaire zijn erg nieuwsgierig naar de puzzelvaardigheden van onze lezers. Daarom hebben we besloten een prijsvraag uit te schrijven! Wil jij kans maken op een super toffe prijs, laat je hersens dan ééns goed kraken op de volgende raadsels. Stuur de antwoorden op de volgende drie raadsels voor 1 juni op door een mail te sturen naar secretaris@smeetskring.com. De winnaar ontvangt een mooie prijs.

Omschrijving

Raadsel 1

Alexander is een arme student die zit te drinken in Café Bolle. Het is 23 april en zijn geld is helaas op. Net als hij naar huis wil gaan, komt er een zakenman naast hem zitten die een biljet van 500 euro uit zijn zak haalt om wat te bestellen. Alexander twijfelt geen moment en spreekt hem aan: ‘Ik ken alle liedjes die er ooit gemaakt zijn. Als ik een liedje kan zingen met de naam van een vrouw erin verwerkt naar jouw keuze, dan geef je me een biertje’. De rijke man vindt dit wel grappig en gaat akkoord. Hij vraagt aan Alexander een liedje te zingen met de naam Femke. Alexander weet een liedje met de naam Femke en wint een biertje. Welk liedje zong Alexander?

Raadsel 2 Sanne is de pincode van haar telefoon vergeten. De pincode heeft 5 cijfers. Omdat Sanne wel vaker dingen vergeet, heeft ze een paar geheugensteuntjes opgeschreven:

  • Het vijfde plus het eerste getal is gelijk aan veertien.
  • Het tweede getal is één meer dan het vierde.
  • Het derde getal is één minder dan twee keer het vierde getal.
  • Het vierde plus het eerste getal is gelijk aan tien.
  • De som van alle getallen is gelijk aan dertig

Raadsel 3

Een fles Schrobbeler kost 10 euro . De drank zelf is 8 euro duurder dan de fles waar het in zit. Hoeveel kost de fles?