Op de bank met... Jansen & Janssen

Gepubliceerd op: 27/02/2019

Tn img 2767 akkoord large

Na een radiostilte is Op de Bank met… weer terug! Dit keer ook nog eens een bijzondere editie, want we hebben niet één, maar zelfs twee Smeetskringers op de bank geïnterviewd. Niemand minder dan Roel Jansen en Guus Janssen wilden ons een inkijkje geven in hun leven.

Het is een koude, maar zonnige woensdagochtend. Buiten liggen er vele centimeters sneeuw. Toch weerhoudt dit onze gasten er niet van om keurig op tijd in de bestuurskamer te verschijnen. Off we go! Al meteen blijkt dat Guus (Almanakcommissie) en Roel (Studiereiscommissie) niet alleen hun achternaam –fonetisch dan– delen, maar ook hun passie voor studiereizen. Beide heren zijn de Smeetskring binnengerold na mee te zijn geweest op studiereis. Sindsdien bezoeken ze vele activiteiten.

Maar eerst even voorstellen.. Roel: “Ik kom uit Valburg (Gelderland), zit in het derde jaar van mijn bachelor Fiscale Economie en mijn grootste hobby is voetbal.” Guus: “Ik kom oorspronkelijk uit Merselo bij Venray, ben vierdejaars bachelor Fiscale Economie en mijn hobby’s zijn uitgaan en een beetje drummen. Ik ben bovendien aangesloten bij de studentenvereniging Plato.”

Dan de dilemma’s!

Sinterklaas of kerst?

Guus hoeft niet lang na te denken over dit dilemma: “Kerst. Dan kun je lekker eten en drinken met de familie. Bovendien valt Sinterklaas altijd midden in de tentamenperiode.” Ook Roel viert liever Kerstmis.

Bier of wijn?

Bijna in koor wordt er voor bier gekozen. Hertog Jan is bij beiden favoriet.

Thee of koffie?

Roel antwoordt resoluut: “Thee, want ik lust geen koffie.” Guus is daarentegen een echte koffiedrinker: “Ik drink mijn koffie het liefst zo sterk mogelijk.”

Strandvakantie of wintersport?

Roel: “Liever strandvakantie.” Guus is het hiermee eens. Je zou echter verwachten bij iemand die meegaat op ski-reis dat wintersport de voorkeur geniet, maar van wintersport wordt Guus nou niet bepaald warm: “Ik heb een hekel aan sneeuw. Skiën kan ik ook niet, althans ik heb het nog nooit gedaan.”

Huismus of kroegtijger?

Terwijl Roel zichzelf typeert als huismus, vindt Guus zichzelf eerder een kroegtijger: “Als je in een bezemkast woont, wordt je nou eenmaal sneller een kroegtijger.”

Thuisprovincie of Tilburg?

Beiden kiezen voor Tilburg. De concurrentie is dan ook niet erg pittig: “Valburg, mijn ouderlijk dorp, heeft nog net een supermarkt. Daar houdt het dan ook wel mee op”, aldus een onomwonden Roel. In Merselo is er nog niet eens een supermarkt, weet Guus te melden.

Dierentuin of pretpark?

Dit blijkt een erg lastig dilemma te zijn, aangezien beide vormen van amusement weinig warme gevoelens oproepen bij onze gasten. “Allebei niet, maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor de dierentuin”, zegt Roel. Op de vraag of hij van dieren houdt is het antwoord duidelijk: “Nee, ik heb echt een hekel aan dieren, vooral katten.” Kun je nagaan hoe erg hij Efteling’s Gelaarsde Kat vindt… Guus is al tien jaar niet meer in een dierentuin geweest, “maar in een pretpark trouwens ook niet.”

Dan volgen nog enkele open vragen..

Wat is jullie favoriete muziekgenre?

Guus kan bijna overal naar luisteren: “Vooral als ik dronken ben geldt: hoe slechter de muziek, hoe beter. Waar ik overigens echt niet van hou is van die zeikerige wijvenmuziek, zoals Adele.” Roel is het hiermee eens: “Meestal vind ik wat er gedraaid wordt wel goed, maar soms ook niet.”

Wat is jullie favoriete kleur?

Terwijl Guus een duidelijke voorkeur heeft voor grijs, kiest Roel voor Smeetskringblauw.

Wat voor dier zou je zijn als je een dier was? Guus kiest voor het varken: “Lekker de hele dag rollebollen.” Roel kiest voor het luipaard. Maar.. dat is toch een katachtige?? “Nou ja, luiaard mag ook. Als ik maar de hele dag lekker kan luieren.”

Op welke uitvinding zitten jullie te wachten?

Roel hoopt dat er ooit een uitvinding komt waarmee verpakkingen makkelijker geopend kunnen worden. Guus ziet een robot wel zitten: “Vooral voor alle kutklusjes in huis. Maar gewoon personeel mag ook”, grapt hij.

Hoe zien jullie jezelf over tien jaar?

Roel ziet zichzelf gewoon ergens werken. “Misschien woon ik dan ook samen met een partner, als dat op mijn pad komt”, besluit hij. Ook Guus ziet zichzelf al om 9 uur ’s morgens aan de koffieautomaat staan: “Naast werken heb ik niet zo heel veel ambities verder. We zien wel waar het schip strandt.”

En nog even terug naar de wat nabijere toekomst, want willen jullie volgend jaar actief blijven bij de Smeetskring? “Jazeker!”, klinkt het enthousiast uit beide monden.

Wij van de Circulaire-commissie willen Guus en Roel (Janssen & Jansen) ontzettend bedanken voor dit gezellige interview!