Op de bank met... de Designcommissie

Gepubliceerd op: 27/12/2019

Edited v2 large

Waar de reporters voor het vorige interview nog dwars door Tilburg moesten voor hun interview, hoefden zij deze keer niet ver te reizen. Voor de rubriek “Op de bank met ...” mochten zij namelijk gewoon een gesprek voeren op de vertrouwde bank van de verenigingskamer. Deze keer werden de mannen van de Designcommissie uitgenodigd om een langs te komen. Daar werd enthousiast op gereageerd. Een lekker gesprek volgde.

Stellen jullie jezelf eens voor.

Stefan: “Ik ben Stefan, 24 lentes jong, bijna afgestudeerd, werkzaam bij EY Eindhoven. Mijn favoriete hobby’s zijn deuntjes spelen en zwarte pieten.”

Pepijn: “Ik ben Pepijn van Eijk, bijna 23 lentes jong, in januari, ook bezig met de laatste loodjes van de master en ben werkzaam bij Meijburg en Co in Breda. Mijn hobby is ook muziek maken door met stokjes op dingen slaan”. Dit laatste wordt door Stefan omschreven als trommelen.

Teun: “Ik stel niks voor.”

Hoelang zitten jullie al bij De Smeetskring?

Stefan is de tel even kwijt, maar komt tot zijn eigen verbazing erachter dat hij toch alweer zes jaar lid is van de Smeetskring. Pepijn geeft aan dat dit is zijn derde jaar is bij de Smeetskring. Eerst de Soft-skills, hierna de Almanak, en nu dus de Design. Voor Teun is het inmiddels alweer zijn vierde jaar.

Wat is jullie leukste Smeets-herinnering?

Zoals te verwachten geeft Stefan aan dat dit zijn bestuursjaar is geweest. “Een jaar van pieken en helaas ook een dal. Je maakt de vereniging toch nog op een heel andere manier mee.” Pepijn geeft aan dat de AKW-weekenden hem goed zijn bijgebleven: “'s Avonds om 12 uur met je kleren op bed liggen is toch wel het echte studentenleven.” Voor Teun was dit de Meijburg Sail Challenge.

Geheel binnen de traditie van deze reeks artikelen zullen de reporters de commissiegenoten een aantal dillema’s voorleggen. Dit om eens diep in hun persoonlijkheid te duiken en eens uit te pluizen wat voor personen het zijn.

Zonvakantie of winstersport?

Teun en Pepijn gaan voor wintersport. Stefan moet lachen en krijgt een flashback naar zijn recente wintersportvakantie (1). “Daar hebben Yuri en ik een kleine traumatische ervaring op de berg opgelopen, waar overigens ook foto’s van zijn. Ik ga dan toch maar voor een zonvakantie.”

Sinterklaas of kerstmis?

Teun: “Kerstmis.”

Stefan: “Sinterklaas”

Pepijn: “Voor mij ook sinterklaas, dat wordt bij ons toch wat meer gevierd.”

Is kerstmuziek in november acceptabel?

Voor Stefan is dit een absolute nee. Teun wil zelfs zo ver gaan om te stellen dat kerstmuziek nooit acceptabel is. Pepijn is echter wat genuanceerder en geeft aan dat hij als trommelaar rond deze tijd van het jaar toch al snel veel kerstmuziek moet spelen. "Kerstmuziek blijft er dan toch al snel inhangen."

Favoriete alcoholische drank?

Stefan: “Bier en dan specifiek de Grolsch Herfstbok en Affligem blond in de zomertijd.”

Pepijn: "Een Leffe blond of een lentebok."

Waar Stefan en Pepijn vrij specifiek geeft Teun dat hij alcohol per definitie wel lekker vindt.

Klok of Schultenbräu?

Teun: “Klok, onder de voorwaarde dat het op kamertemperatuur wordt geserveerd.” Stefan en Pepijn gaan toch voor de Schultenbräu, waarbij Stefan nog benadrukt dat de Duitse naam hierin meespeelt.

Je drinkt natuurlijk niet de hele dag, wat is jullie favoriete non-alcoholische drank?

Pepijn gaat voor cola en Stefan voor koffie. Teun wil hier liever niet te veel over nadenken.

Stefan is dusdanig enthousiast over koffie dat hij zelfs suggesties geeft voor leuke koffietenten. Zo kun je in Tilburg bij de boekenwinkel in de Emmapassage een lekker bakje nuttigen. In het buitenland (Gent, BE) is Le Pain Quoditien een aanrader. De koffie uit de automaten die te vinden zijn over de gehele campus behoort in ieder geval niet tot zijn favorieten.

Favoriete eten?

Teun: “Indonesische speklappen met een lekker pittige nasi.”

Pepijn: “Alle stamppotten, zelfs in de zomer.”

Stefan: “Ik ben over het algemeen toch van het vettige eten, met de gehaksstaaf (2) in het bijzonder.”

Wat hoort er bij de friet?

Teun: “Zout.”

Stefan: “Hier is geen twijfel over mogelijk, de gehaktstaaf.”

Pepijn gaat voor de kroket.

Is het trouwens friet of patat?

De commissie geeft unaniem aan dat het friet moet zijn.

Is het frikandel of frikadel?

Stefan en Pepijn gaan voor “frikadel”, maar voorzitter Teun overruled hen door aan te geven dat het gewoon “frikandel” moet zijn.

Hoort ananas op de pizza?

Pepijn: “Nee.”

Stefan: “Hier heb ik het laatst nog over gehad, ik vind het een interessante keuze.”

Teun: “Nee, dan brand ik mijn bek.”

Favoriete biermerk?

Stefan en Pepijn geven aan toch wel een zwak te hebben voor Hertog Jan. Teun gaat echter voor een Bush Blond.

Huismus of kroegtijger?

Stefan: “Vroeger wel echt een kroegtijger, maar nu wel een huismus.”

Pepijn: “Nu ook wel meer een huismus, maar ik ben ook nooit echt een kroegtijger geweest. Dan ging ik toch liever naar een terras voor een Leffe Blond.”

Teun omschrijft zichzelf nog wel als een kroegstoeipoes.

Favoriete kleur?

Stefan: “Rood.”

Teun: “Bordeaux.”

Pepijn: “Groen.”

Lievelingsdier?

Pepijn: “Wat zijn dit voor een kindervragen?”

Voor Stefan zijn dit, na een tip van de reporters, toch wel geitjes.

Teun: “Een serval.”

Pepijn: “Ik vind ijsberen wel vet.”

Daarnaast voelen de commissieleden ook wel iets voor jonge hertjes in de binnenstad.

Favoriete muziekgenre?

Teun en Stefan gaan allebei voor classic rock, waar Pepijn de kant in gaat van de funk, jazz en klassieke muziek.

Stefan geeft zelfs aan jaarlijks met Silvio naar de Top 2000 te gaan. Zo graag zelfs dat ze een keer een nachtje ervoor hebben doorgehaald in Hilversum.

Zijn jullie van plan ooit nog een tatoeage te nemen?

Pepijn: “Geen tattoo, zelfs niet als NAC ooit kampioen wordt.”

Stefan: “Nee. Je krijgt er altijd spijt van.”

Teun: “Ik heb er al een op mijn rug, maar mogelijk.”

Grootste avontuur dat jullie ooit hebben meegemaakt?

Stefan: “Voor nu is dat wel het verhaal van het Top 2000-café en het moment dat ik mijn leven voorbij zag flitsen op de berg. Maar mijn grootste avontuur moet nog komen. Ik ga binnenkort namelijk naar Indonesië.”

Dat beloof veel goeds. Want voor Teun was zijn grootste avontuur namelijk een Indonesische vulkaan bezoeken op vette brommertjes.

En dan tot slot, op welke uitvinding zitten jullie te wachten?

Pepijn: “Een wekker die zorgt dat je echt wakker wordt.” Dit is mede relevant voor Pepijn aangezien hij zichzelf op de dag van het betreffende interview heeft verslapen.

Stefan: “Toch echt wel de kookrobots, wanneer je terugkomt van het werk en de robot het eten klaar heeft staan. Zowel omdat ik niet echt kan koken en er ook echt niks aan vindt.”

Teun: “Een magisch katerfix-drankje.”

Dit was het interview! Wij van de Circulaire-commissie willen de Designcommissie ontzettend bedanken voor dit gezellige gesprek!

(1) De Smeetskring Ski Reis – vergeet je niet aan te melden voor de 2020-editie! (2) Volgens Pepijn bestaat hier een wetenswaardige anekdote over. Kan na worden gevraagd bij Stefan.