Mannen-vrouwenavond

Gepubliceerd op: 22/11/2017

Aangepast1 large

Woensdag 15 november jl. was het wederom tijd voor de beruchte mannen-vrouwenavond, een klassieker binnen T.F.V. De Smeetskring. Het idee is simpel: de mannen en vrouwen gaan gescheiden iets leuks doen, waarna zij elkaar later (al dan niet in de stad) weer ontmoeten. Deze editie stond in het teken van speciaalbier en cocktails, hieronder de impressies van 2 leden van onze vereniging!

Op een koude woensdagavond in november stond de jaarlijkse mannenavond van T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ weer op het programma. De heren van de Smeets werden warm ontvangen in het oude schoolgebouw van Loet en Silvio. Het doel van de avond was duidelijk; bier, welteverstaan speciaalbier. De Activiteitencommissie had een vijftal speciaalbiertjes met bijbehorende verhalen uit de magische hoed getoverd. Nadat eenieder was aangekomen en had mogen genieten van twee vloeibare, op hop gebaseerde, aperitiefjes, kon het vloeibare diner echt van start gaan!

De eerste gang was een La Chouffe Bok 6666. Het vrij klassieke bokbiertje, met moutige karameltonen en fruitig van karakter, was een opvallende starter waarover de meningen verdeeld waren. De tweede gang was de altijd lekkere Brugse Zot. Dit speciaalbiertje, gebrouwen in Brouwerij De Halve Maan te Brugge, kenmerkt zich door zijn zoete en licht fruitige smaak met een bittere afdronk. Bij de meesten, althans wel bij de kundige auteur van dit stuk, viel dit biertje in de smaak! De derde gang viel bij ieder zwaar: dit was een quadruple met een zoete, sterke en een verwarmende fruitige nasmaak. Het was een klassieker, namelijk de Gulden Draak Quadruple. De vierde en vijfde gang waren een La Trappe Triple en een Leffe Rituel 9°. Beide waren erg goed van smaak. De Leffe was voor de auteur van dit stuk de favoriet van de avond. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de manier van brouwen; door de hoge gisting zit in het biertje een intense uitgesproken smaak van graan, bittere kruiden en banaan. Nadat alle speciaalbiertjes waren genuttigd, en iedereen flink aangeschoten was, kwam de heer H. Jan nog langs. De mannenavond duurde, mede door de laatstgenoemde heer, tot in de vroege uurtjes.

Het was een gezellige mannenavond waarbij de drank rijkelijk heeft gevloeid. De aanwezige heren willen de Activiteitencommissie om die reden bedanken voor het organiseren van de avond. Tot slot wil ik Loet en Silvio in het zonnetje zetten. Zonder de twee was de avond niet mogelijk geweest en zij verdienen voor hun gastvrijheid alle lof.

Casper Jonkers

Vorige week was het weer zover: de jaarlijkse vrouwenactiviteit, georganiseerd door de activiteitencommissie. Dit jaar hebben we een cocktailworkshop gehad! In de middag kwamen Anne-Sophie en Guus al de boodschappen brengen; 2 kratten vol met drankjes en hapjes. Dat beloofde een mooie avond te worden!

Om half acht kwam iedereen aan en kregen we meteen een welkomstdrankje. Dit was prosecco met martini en munt. Toen de meesten er al waren kwam de cocktailexpert (Niek), die ons deze avond zou gaan helpen. Een half uurtje later begon de workshop. We werden ingedeeld in vier verschillende groepjes, waarin we onze cocktailskills konden laten zien. Niek maakte eerst de Pink Lady. Dat zag er niet zo moeilijk uit! Toen wij eenmaal bezig waren, bleek echter dat het toch best belangrijk was om de juiste verhoudingen van ingrediënten te gebruiken. Na de eerste ronde had toch iedereen een mooi roze drankje. Hierna maakten we de Blue Lagoon, Mai Tai en de Alabama Slammer.

De echte diehards eindigden met de (iets te sterke) Long Island ice tea. Tussen de cocktails door was er genoeg ruimte om gezellig bij te praten en (heel veel) hapjes te eten. Om half 11 vertrokken we gezamenlijk naar de jongens, die bij Loet en Silvio thuis een bierproeverij hadden gehad. Het oorspronkelijke plan was om ’s avonds naar de stad te gaan, maar iedereen vond het toch íéts te gezellig en bleef de hele avond (en nacht) bij hun thuis hangen.

Tessa Roes