Hoe gastvrij zijn..... Otto Kloosterhof en Alexander Jeurissen?

Gepubliceerd op: 25/02/2016

Tn welcome large

Vorige week hebben we hard gewerkt aan een bijzondere editie van hoe gastvrij is…? Deze keer verrasten we niet zomaar twee willekeurige leden met een bezoekje: niemand minder dan onze eigen voorzitter Alexander Jeurissen en commissielid Otto Kloosterhof moesten eraan geloven.

We hadden al een tijdje het idee om onze eigen voorzitter, Alexander, onverwachts op te zoeken. Maandag 15 februari was het zover, we vertrokken richting de Reeshof. Sportief als we waren, besloten we te gaan fietsen. Het was een hele reis door de kou en over onbelichte modderpaadjes. Dankzij onze reisleider Steven, die er ook voor zorgde dat we drie keer de verkeerde kant op fietsten, arriveerden we na ruim 40 minuten. Alexander reageerde verbaasd, hij had ons totaal niet verwacht! We konden eindelijk een beetje opwarmen onder het genot van een lekker kopje koffie, glas cola en een plak cake. De moeder van Alexander was meteen heel erg gastvrij, een goed begin dus!

Stel jezelf even voor

Ik ben Alexander Jeurissen, 21 jaar oud en dit jaar de voorzitter van de Circulairecommissie van T.F.V. “De Smeetskring”. Daarnaast ben ik derdejaars student van de bacheloropleidingen Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht.

Waarom heb je er voor gekozen niet op kamers te gaan?

Ik wil wel graag op kamers maar als alles goed gaat, ga ik volgend jaar een semester in Nieuw-Zeeland studeren en dat kost ook veel geld. Daar ben ik nu voor aan het sparen, dus het op kamers gaan heb ik maar even uitgesteld. Zijn moeder roept vanuit de keuken: “maar eigenlijk kan hij mij gewoon niet missen!”.

Hoe bevallen de studies Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht?

Door deze combinatie van studies heb ik twaalf vakken extra, hierdoor doe ik iets langer over mijn bachelor. Maar dan heb ik wel het civiel effect wat ik graag wil en daarmee kan ik advocaat worden. Het is leuk om de dwarsverbanden tussen de vakgebieden te zien.

Dit jaar ben je voorzitter van de Circulaire, is het wat je hiervan had verwacht?

Ik heb het aanbod om voorzitter te worden nooit afgewezen en er was een mogelijkheid om het te worden. Ik heb er geen moeite mee verantwoordelijkheid te nemen en tot nu toe gaat het me goed af.

Leukste herinnering aan T.F.V. “De Smeetskring”?

Het AKW om mee te beginnen vond ik echt een gezellig weekend. Hier heb ik veel mensen leren kennen. Ook de TUC kan niet ontbreken.

Wat zijn je hobby’s?

Waterpolo doe ik graag, dit beoefen ik in teamverband in Dongen. Vooral het competitieve aspect vind ik er zo leuk aan. Daarnaast is het leuk om als team naar wedstrijden toe te leven. Op maandag, woensdag en vrijdag zijn er trainingen en in het weekend heb ik een wedstrijd. Daarnaast kijk ik graag tv. Ik kijk veel series, momenteel zit ik helemaal in Suits.

Werk je?

Ja, ik schrijf bedrijfsplannen voor ondernemers. Dit is heel flexibel, ik kan mijn eigen tijd indelen en werken wanneer het uitkomt. Het gaat vooral over concurrentieposities en maatschappelijke trends. Er gaat wel veel tijd in zitten, maar het is leuk werk en makkelijk te combineren.

Waar zie je jezelf over tien jaar?

Hopelijk een goede baan, het liefst in Amsterdam. Waarschijnlijk woon ik dan ergens nabij Amsterdam, vanwege de goede verbindingen en de bedrijvigheid. Ondertussen krijgen we nog een drankje aangeboden.

Ga je vaak uit?

Ik ga gemiddeld één keer in de twee weken uit in Tilburg of Breda. Ook ga ik soms een avondje naar het casino of naar de bioscoop. De laatste film waar ik heen ben geweest is Zoolander 2, dit was echt de allerslechtste komedie ooit. Mijn favoriete kroeg is Brandpunt, het minst leuk vind ik de Boekanier.

Welke pokémon zou je willen zijn?

Pikachu, omdat hij er leuk uitziet en trouw en loyaal is.

Tot slot het lievelingsrijtje

Eten: Pizza. Drinken (non alcoholisch): Coca cola. Drinken (alcoholisch): La Trappe tripel. Dier: Hond. Muziek: Te divers, onder andere Coldplay Bruce Springsteen, U2 en Dire Straits. Kleur: Rood. Auto: Ferrari.

Zoals in elke editie van hoe gastvrij is ook deze keer het vaste onderdeel, de koelkast.

We zien twaalf eieren, kwark, vla, tomaten, kaas, sauzen, beleg en een salade van gisteren.

Vind je jezelf gastvrij? Wat voor cijfer zou je jezelf geven?

Toch wel een (bescheiden) 8. Ik ben zeer gastvrij als mama thuis is.

Bij Alexander thuis hadden we een plannetje gesmeed om ook nog even bij Otto langs te fietsen voor zijn verjaardag. Daar aangekomen deed een huisgenoot de deur open voor ons. Toen wij vervolgens de gang in liepen kwam Otto uit zijn kamer en riep direct ‘’stelletje eikels’’, en begon te lachen. Vervolgens hebben we ons gesetteld in de woonkamer met een glas Dubbel Friss en paprika en naturel chips.

Stel jezelf even voor

Ik ben Otto Kloosterhof, net 23 jaar oud geworden en dit jaar actief lid van de Circulairecommissie van T.F.V. "De Smeetskring’’. Ik volg de master opleiding Fiscale Economie directe belastingen.

Waarom heb je ervoor gekozen om op kamers te gaan?

Forensen uit Noord-Holland is knap lastig, het is namelijk 2,5 uur reizen met het openbaar vervoer. Ik woon vanaf mijn eerste jaar in een studentenkamer aan de Verbernelaan. Ik heb bewust niet voor een studio gekozen, omdat dat te saai is en het sociale contact ontbreekt. Hiervoor heb ik een HBO opleiding gevolgd in Amsterdam en vervolgens vanwege het goede premasterprogramma voor Tilburg gekozen.

Wat is jouw leukste herinnering aan T.F.V. "De Smeetskring’’?

Het AKW vond ik erg leuk, vooral doordat ik lekker heb kunnen zwemmen in de sloot tijdens de crazy 88.

Wat zijn je hobby’s?

Vanaf kinds af aan interesseert rugby mij heel erg. Vroeger heb ik het zelf veel gespeeld, ongeveer 8 jaar lang. Op dit moment volg ik veel toernooien zoals het WK en het Six Nations Championship. Verder vind ik een potje gamen wel leuk in mijn vrije tijd, vooral shooters zoals Call of Duty. Als er dan nog vrije tijd over is kijk ik series zoals elke student, namelijk: Numb3rs, NCIS en The Big Bang Theory.

Werk je naast je studie?

Ja, bij de Efteling (‘’tu dutu tu dutu tutuduuu’’ klonk het door de kamer). Bij de Efteling verzorg ik evenementen voor bedrijven of particulieren. Dit doe ik nu al ongeveer 1.5 jaar.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Uhm, bij een Big Four kantoor en misschien enkele kinderen.

Als je uitgaat, waar ga je dan heen?

Mijn favoriete kroeg is de Boekanier, vanwege de gezelligheid en het goedkope bier. De minst favoriete kroeg is Le Clochard, omdat daar de gemiddelde leeftijd iets aan de lage kant is en dat merk je heel erg.

Welke pokémon zou je willen zijn?

Machamp: de beste rugbyspeler die er is!

Tot slot het lievelingsrijtje van Otto

Eten: Kipvleugels. Drinken (non alcohol): Coca Cola. Drinken (alcohol): Bier. Dier: Olifant. Muziek: Mark Knopfler, maar met uitgaan alle dancemuziek. Leukste aan de Verbernelaan: Lekker dicht bij de universiteit. Kleur: Blauw. Auto: Koenigsegg.

Hoe ziet jouw koelkast eruit?

Op dit moment ben ik ziek, dus die is aardig leeg. Er ligt wat broodbeleg, boter, fles likeur 43 en cola in.

Vind je jezelf gastvrij? Wat voor cijfer zou je jezelf geven?

Ja, de deur staat altijd open voor een stelletje eikels, een dikke 8.

Het was een geslaagde tweede “Hoe gastvrij is..”. Houd je deurbel goed in de gaten, want wie weet staan we binnenkort bij jou aan de deur!