Hoe gastvrij zijn…..

Gepubliceerd op: 13/09/2015

Tn welcome large

Na een succesvolle introductie van de rubriek ‘’hoe gastvrij is…’’ afgelopen jaar, hebben wij als Circulairecommissie besloten om deze rubriek dit jaar voort te zetten. Het concept is simpel, de commissie belt onverwachts aan bij een van de leden en kijkt hoe gastvrij wij worden ontvangen. Ook stellen we een aantal vragen om meer te weten te komen over diegene waar wij te gast zijn.

Op maandagavond 2 november zijn we daarom vertrokken richting Tilburg-Zuid waar we aanbelden bij Liesbeth. Nadat we binnen waren gelaten door een van haar huisgenoten werden we door Liesbeth meegenomen naar de keuken om het interview te beginnen.

Zou je jezelf eens aan de lezers kunnen voorstellen?

Ik ben Liesbeth en ik ben derdejaars student Fiscale Economie. Vorig jaar was ik al actief in de Activiteitencommissie van De Smeetskring en dit jaar neem ik plaats in de Studiereiscommissie, die de studiereis naar Zweden en Letland organiseert. Oorspronkelijk kom ik uit Eijsden, een klein dorpje aan de Maas in het zuiden van Limburg.

Waarom ben je op kamers gegaan en in wat voor studentenhuis woon je?

Van deur tot deur is het ongeveer twee uur reizen, dus dat was niet goed te doen. Ik woon nu in een studentenhuis met 4 vrouwelijke huisgenoten. Een echt studentenhuis is het niet te noemen, want eigenlijk is het gewoon een appartement dat is opgedeeld in verschillende kamers in een flat vol oudere medebewoners. Er is een centrale keuken in het huis, waar we elkaar vaak zien en soms samen eten. Ook gaan we regelmatig samen sporten of stappen.

Dit jaar organiseer je de studiereis, hoe gaat het met de voorbereidingen?

De bestemming is inmiddels bekendgemaakt. We gaan naar de steden Stockholm en Riga en de inschrijvingen zijn reeds gesloten. Op dit moment zijn we bezig met het invullen van de activiteiten. We hebben onder andere gekeken naar een cursus curling (een ijssport die verdacht veel lijkt op jeu des boules) of Zweeds dansen. Daarnaast denken we er aan om een bezoek te brengen aan de dierentuin. Ook zijn we aan het kijken welke bedrijven we kunnen bezoeken.

Wat is de leukste herinnering aan de Smeetskring?

Tot nu toe was dat zeker de studiereis naar Skopje en Thessaloniki afgelopen jaar. Het was erg gezellig en we hebben veel gezien en geleerd onderweg. Ook de eindactiviteit, de borrels en het Actief Kaderweekend waren erg gezellig en leuk.

Wat zijn je hobby’s?

Ik speel fagot, een blaasinstrument met een dubbele riet. Dit doe ik thuis bij de lokale harmonie, waarmee we ook eens in de 4 jaar meedoen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Afgelopen editie (2013) moesten we hier aantreden tegen teams uit Nederland, de Verenigde Staten, Spanje en Oostenrijk. Tijdens dit WMC geef je een uitvoering, die wordt beoordeeld door een jury. In de concertafdeling zijn we afgelopen WMC wereldkampioen geworden! Begin volgend jaar, 6 maart 2016, zullen we een concert geven in Tilburg. Iedereen is dan natuurlijk van harte welkom!

Kook je vaak zelf en wat eet je dan het liefste?

Ik kook eigenlijk altijd zelf. In de tweeënhalf jaar dat ik in Tilburg woon, heb ik nog nooit magnetronmaaltijden gemaakt en heb ik heel zelden patat gehaald. Het liefste maak ik iets Italiaans.

In de koelkast, die wij als commissie ook even hebben bekeken, is dan ook een grote bak verse pastasaus te vinden (zie foto).

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Waarschijnlijk wil ik weer in Limburg gaan wonen, want daar woont ook mijn vriend en de rest van mijn familie en vrienden. Op dit moment spreekt de indirecte belastingen-variant van de master mij erg aan, dus daar ga ik zeker naar kijken komend collegejaar

Conclusie: hoe gastvrij is Liesbeth?

Wij als Circulairecommissie geven Liesbeth een dikke voldoende! We werden gelijk binnengelaten en bij binnenkomst kregen we ook gelijk iets te drinken aangeboden. Liesbeth, bedankt voor het leuke en gezellige interview.

Na een erg gezellig bezoek aan Liesbeth gingen we verder op pad. Onze volgende bestemming was het huis van Romy Loeffen. Gelukkig werd er ook hier open gedaan.

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Romy Loeffen en ik kom uit Winssen. Ik zit in het derde jaar van de bachelor Fiscale Economie en bij De Smeetskring ben ik actief in de Bedrijvenwijzercommissie. Een van mijn hobby’s is spinning in de sportschool. Ook vind ik het erg leuk om af te spreken met vriendinnen. Mijn ouders hebben een Jumbo supermarkt, waar ik zelf ook werk. Daarnaast werk ik ook bij de Efteling.

Wat is je favoriete attractie in de Efteling?

Dat is natuurlijk de Baron 1898! Ik vind het leuk om te werken bij De Efteling, maar soms gebeuren er vreemde dingen. Zo liep ik gisteren met een grote tros ballonnen en veel gasten vroegen of ik niet bang was om weg te vliegen, want tja.. je weet maar nooit in het land van sprookjes.

Hoe bevalt het om op kamers te wonen?

Ik woon hier al tweeënhalf jaar. Toen ik hier ging wonen wist ik nog niet wie mijn huisgenoten zouden worden, omdat het huis pas gerenoveerd was. Maar gelukkig is het erg gezellig. We wonen met vijf personen. Ik was mijn kleding altijd zelf, maar ik houd niet van afwassen en ik ben meestal ook niet degene die kookt.

Wat is je favoriete eten?

Lasagne, en dat kan ik wel zelf maken!

Hoe bevalt Fiscale Economie tot nu toe?

Wat ik zo leuk vind aan Fiscale Economie, is dat het erg theoretisch is. Het gaat ook erg goed, tot nu toe heb ik alle vakken gehaald. De leukste docent vind ik Bob van den Brand, omdat hij zich altijd erg in zet voor zijn studenten.

Als je een Pokémon zou zijn, welke zou dat dan zijn?

Is dit een serieuze vraag? Want dan zou ik een Charmander zijn!

Wat is tot nu toe de leukste herinnering aan je studententijd?

Mijn leukste herinnering is deelname aan het Honours Program “This course is on you”. Tijdens dit programma volgde ik extra vakken aan de Tilburg School of Humanities, die voornamelijk over Europa gingen.

Wat is je favoriete televisieprogramma?

Ik vind De Fractie erg leuk, dat is een programma over een fictieve politieke partij in Nederland. Daarnaast vind ik het ook leuk om de Amerikaanse politiek te volgen.

Wat ligt er allemaal in jouw koelkast?

Kaas en ham voor tosti’s, en altijd yoghurt.

Stiekem koopt ze dat bij de Albert Heijn, maar dat vertelt ze thuis natuurlijk niet.

Tot slot: Hoe gastvrij vind je jezelf?

Toen jullie aanbelden dacht ik nog: oh nee, straks komt er weer iemand van de Hartstichting of een andere collecte. Maar ik geef mezelf wel een 8.

Conclusie: hoe gastvrij is Romy?

Wij als Circulairecommissie geven Romy ook een 8! We werden gelijk binnengelaten en bij binnenkomst kregen we ook gelijk iets te drinken, en zelfs eten, aangeboden. Romy, bedankt voor het memorabele en gezellige interview.

Het was een geslaagde eerste “Hoe gastvrij is..”. Houd je deurbel goed in de gaten, want we zullen zeker vaker op pad gaan!

Tn 10358 picto bijzonder gastvrij tekst thumb