Hoe gastvrij zijn .... Daniëlle en Yuri?

Gepubliceerd op: 01/03/2018

20180222 225343 large

Het vorige interview met Loet en Silvio is goed bevallen. Dus waarom niet nog een keer twee mensen tegelijk interviewen? Vandaar dat deze keer Daniëlle en Yuri aan het woord zijn. Gelukkig hoefde ondergetekende niet ver te reizen door het Tilburgse, gezien het feit dat dit zijn huisgenoten zijn. Stefan mocht daarentegen wél zijn stalen ros bestijgen om vervolgens naar de Piushaven af te reizen. Gelukkig werd hij bij ontvangst getrakteerd op een lekker speciaalbiertje.

Stel jezelf even voor.

Daniëlle: "Ik ben Daniëlle, ja wat moet ik verder zeggen?" Yuri komt de kamer binnen en neemt meteen het woord "Hallo, ik ben Yuri. Derdejaars Fiscaal Recht en fiscalist extraordinair." Daniëlle neemt vervolgens weer het woord: "Ik ben dus Daniëlle en ik ben derdejaars Fiscale economie. Daarbij wil ik nog zeggen dat de Almanakcommissie de mooiste commissie is."

Wat is de leukste dat je hebt meegemaakt tijdens het actief zijn binnen T.F.V. “De Smeetskring”?

"De Almanakcommissie is super chill", zegt Daniëlle. "Helaas is het maar een half jaar en dus kan ik wat minder op de kamer chillen." Stefan voegt hieraan toe dat je altijd wel gewoon kan chillen op de kamer, want dat doen genoeg mensen. Daniëlle knikt instemmend. Vervolgens voegt zij nog aan haar verhaal toe dat de almanak ontzettend mooi is geworden. Hierna geeft Daniëlle nog aan dat ze kerstborrel erg leuk vond. Daarna krijgt tientjeslid Yuri het woord. De eerste opmerking van Yuri is dan ook: “Betaal ik maar een tientje contributie?” Wanneer Stefan instemmend knikt, is Yuri met stomheid geslagen. Yuri geef vervolgens een opsomming van de leukste activiteiten die hij heeft meegemaakt, te weten: borrel, borrel en ALV. Daarbij vertelt hij ook nog dat hij naar Belastingmuseum is geweest. Dit heeft hij als een mooie ervaring ervaren. Misschien is het tijd om daar nog eens heen te gaan?

Daniëlle geeft vervolgens nog een twist aan dit verhaal: slechtste ervaring binnen T.F.V. “De Smeetskring”: Pim die Africa van Toto opzet.

Wat zijn jullie beste college-ervaringen?

Daniëlle weet het al meteen! Twee dagen achter elkaar trolley problems bij Ethiek. Yuri vond het mooiste moment dat hij om 16:45 erachter kwam dat hij om 16:45 college had.

Nou, even terug naar wat basisvragen. Wat zijn jullie hobby’s? Daniëlle weert de vraag af en geeft aan dat Yuri het woord als eerste mag nemen. Yuri geeft aan dat hij buiten intensief studeren niet zoveel te doen heeft. Al is hij wel altijd te porren voor een potje poolen. Yuri gooit vervolgens de zin: “Hobby’s? Daar heb ik geen tijd voor.” Hierna vertelt Daniëlle dat ze graag naar concerten gaat.

Wat vinden jullie nou een typische studentenmaaltijd?

Yuri kijkt verward voor zich uit. "Studentenmaaltijd?! Ik eet gewoon elke dag kip met rijst." Nadat deze ontzettende fit boy is uitgesproken, wil Daniëlle graag verkondigen wat haar favoriete stukomaaltijd is. Daniëlle vertelt dat de beste maaltijd een PPP is. Dit staat voor Pasta Pesto Pollo.

Werken jullie op dit moment en zo ja, waar houden jullie je dan mee bezig?

Daniëlle geeft meteen een resoluut antwoord: “Nee.”

Waar zien jullie jezelf over 10 jaar?

Wederom een resoluut antwoord van Daniëlle: “Niet in dit huis.” Yuri vertelt daarna zijn “stiekeme droom” (waar heel Tilburg en omstreken al vanaf weet) om later wellicht bij de FIOD te gaan werken. Yuri geeft daarbij aan dat hij wel het fiscale strafrecht in wilt.

Als je voor een dag een dier zou kunnen zijn, welke zou je dan willen zijn?

Er valt een doodse stilte. Dit blijkt een lastige vraag. Daniëlle trapt vervolgens af. "Ik zou graag een walvis willen zijn, want dan kan je gewoon lekker chillen in de zee." aldus Daniëlle. Yuri zou graag een olifant zijn, al weet hij zelf niet waarom.

Wat is het grootste avontuur dat je beleefd hebt?

Wederom een lastige vraag! Yuri geeft aan dat hij wel eens iets doms heeft gedaan, maar dat wilt hij liever niet wilt openbaren tijdens het interview. Spannend!(1) Daniëlle vertelt dat haar grootste avontuur ooit was om van Zeeland naar Tilburg te gaan. Ze vertelt dat ze onlangs de cultuurshock heeft overwonnen.

Wat zouden jullie doen met 1969 pingpongballetjes?

Yuri zou er 950 pingpongwedstijden organiseren. De filosofie daarachter? Na 950 potjes is het wel genoeg.

Lievelingsrijtje?

Yuri respectievelijk Daniëlle:

• Eten (ontbijt)? Wentelteefjes / Pannenkoeken

• Eten (lunch)? Omeletje met kaas / Tosti

• Eten (diner)? Kip met rijst (duh) / Burritos

• Drinken (non-alcohol)? Sprite / Sprite

• Drinken (alcohol) aka Bacobus of pilsprinses? Duvel trippel / Zoete witte wijn.

• Kleur? Blauw of geel roze/ Groen

• Auto? Zo’n klassieke grijze BMW / Zo’n schattige kleine Toyota

Favoriete citaat?

Daniëlle: "Niets van Toto, gewoon oprecht niets."(2) Yuri geeft daarna aan dat “Existentie gaat vooraf aan de essentie" zijn favoriete citaat is. Misschien was Filosofie toch een betere studie voor deze man.

Hoe ziet jullie koelkast eruit?

We hebben er twee. In eentje zitten alleen maar ijsblokjes. Waarom? Dat weet niemand.

Vinden jullie jezelf gastvrij? Wat voor cijfer zouden jullie jezelf geven?

Daniëlle geeft zichzelf een 6.66. Dit mag je zelf vrij interpreteren. Yuri gaf de interviewers een speciaalbiertje en daarom krijgt hij van ons een 7.5.

Opmerkingen

  • (1) Verhaal is na te vragen bij Yuri.
  • (2) Ook wij vonden dit een raar citaat.