Hoe gastvrij is .... Het Kasteel

Gepubliceerd op: 05/11/2019

Tn doormat 2 large

Op een herfstachtige dag sprongen Circulaire-reporters Loet en Jan op hun stalen ros om geheel binnen traditie van het verenigingsblad de gastvrijheid van de Smeetskringleden te testen. Deze keer was Het Kasteel aan de beurt (inmiddels van de onofficiële residenties van T.F.V. “De Smeetskring”) waar tegenwoordig (oud-)leden Mark van Wijgerden, Cyrill Coenen, Stefan Milder en Maarten Kruitbosch huisvesten.

Aangekomen bij Het Kasteel, een voormalige Asset-domicilie, bleek Cyrill ietwat huiverig om de deur voor ons open te maken (later verklaarde hij bang te zijn dat wij collectanten of een bezorgers van PostNL waren(1)). Gelukkig stormde Maarten naar beneden om ons alsnog binnen te laten. Zij bleken ook de enige twee aanwezigen te zijn in het huishouden. Huisoudste Mark zat op het moment van het interview nog in Indonesië, terwijl de huisjongste Stefan naar eigen zeggen druk bezig was met het storten van beton aan het thuisfront in Gendt (GD).

Onze eerste blik verbaasde ons natuurlijk niks. De tafel in de woonkamer lag vol met fiscale en economische vakliteratuur. Daarnaast wilde Maarten zojuist beginnen met het koken.

Maarten is er nu natuurlijk druk mee bezig, maar wie kookt er altijd bij jullie?

Maarten: eigenlijk koken we allemaal wel.

Cyrill: Stefan hebben we in ieder geval leren koken, eerst kon hij alleen maar een frituren. Daarnaast heb ik het toch graag gezond, maar Stefan vond dat hier al snel sprake van was, zoals macaroni met heel veel kaas.

Maarten was blijkbaar op de hoogte van de wensen van Cyrill. Het eten van vandaag bestaat uit rijst gemaakt van groente, een vegetarische vleesvervanger en een mix champignon en paprika. Ondertussen werd onder het genot van een biertje het interview doorgezet.

Vertel eens iets over jullie zelf.

Maarten: ik ben Maarten Kruitbosch, kom uit Eindhoven. Dit wordt inmiddels mijn vijfde bachelorjaar, waarvan een jaar als penningmeester. Daarnaast hockey ik dit jaar bij SHOT en zit ik bij Plato bij het dispuut Equilibre. Ook ben ik nog onderdeel van de Tiendepenningcommissie binnen De Smeetskring.

Cyrill: ik ben Cyrill Coenen, 23 jaar. Geboren in Limburg, Roermond, maar dit heb ik ook alweer snel ontvlucht om in Tilburg te komen studeren. Na mijn bachelor ben ik voorzitter geweest van De Smeetskring. Na drie commissies en een bestuursjaar ben ik momenteel lid van de Raad van Advies. Maar inmiddels ben ik bijna afgestudeerd. Dit is dan ook mijn eerste jaar in lange tijd dat ik niet actief ben binnen De Smeetskring.

Hoelang zijn jullie met z’n vieren al huisgenoten?

Cyrill: Mark zit er alweer sinds 2014 in. Ik ben er in 2017 bijgekomen. In 2018 heeft Maarten intrek genomen en een week later Stefan. Mark heeft als huisoudste natuurlijk het meeste te zeggen, maar hier komen ook verschillende verplichtingen bij kijken.

Wat zijn jullie hobby’s?

Cyrill: ik golf veel. Trainen doe ik wel in Tilburg, maar met wedstrijden speel ik vooral bij mijn thuisclub in Limburg. Vorige maand heb ik nog meegedaan aan het NK.

Op welke plek ben je daar geëindigd?

Cyrill: in de achtste finale ben ik helaas afgevallen. Dat kwam uiteindelijk neer op een gedeeld negende plek

Interviewers feliciteren Cyrill met zijn prestatie

Cyrill: dankjewel! Maar er valt helaas niet veel geld te verdienen op dat niveau. Dan verdient een fiscalist natuurlijk wel meer.

Helaas speel je daar niet voor een nieuwe Volvo…

Welke hobby’s heb jij trouwens Maarten?

Omdat Maarten druk met koken is geeft Cyrill aan dat Maarten natuurlijk druk bezig is met hockey (zowel Cyrill als Maarten beoefenen zeker kasteelheerwaardige sporten), maar dat hij ook piano kan spelen. Nadat de reporters verbaasd opkijken is hij echter niet te beroerd voor een korte demonstratie van Für Elise, gevolgd door een applaus.

Waar zien jullie jezelf over 10 jaar?

Cyrill: niet meer op Het Kasteel. Tegen die tijd hoop ik toch wel samen te wonen met vrouw, vijf kinderen en hond. Al lijken twee of drie mij ook wel genoeg wanneer ik schreeuwende kinderen in een pretpark zie, haha!

Maarten: ik weet niet of dan wel kinderen heb. Ik hou het liever eerst wat rustig, maar daarna zou ik misschien toch wel drie kinderen ofzo willen.

Cyrill: maar ik denk wel dat het studentenleven wel het leukste tijd van je leven is.

Hebben jullie verder nog vaste huisactiviteiten?

Maarten: wij hebben een FIFA-ranking.

Cyrill: ja, het is inderdaad een nek-aan-nek-race tussen mij en Maarten

Maarten: en Stefan zit er ergens tussen.

Zoals altijd wordt er even grondig naar de koelkast gekeken. In Het Kasteel waren er zelf wel twee te vinden.

Wat zit er doorgaans in de koelkast?

Cyrill: naast dat wij altijd een doos frikandellen hebben, is er ook wel een literfles Smirnoff Ice te vinden voor wanneer er kasteelheeronwaardig gedrag wordt vertoont.

Nu is het tijd voor een ouderwets potje “word association”. Wij zeggen een woord, waarbij Maarten en Cyrill moeten aangeven wat er bij hun opkomt. 3, 2, 1…

Ontbijt

Maarten: brood

Cyrill: Marks gekke ontbijt gewoonte(2)

Lunch

Maarten: salade

Cyrill: broodje kroket van de Mensa (volgens Cyrill de beste prijs-kwaliteit verhouding die je in de Mensa kunt vinden)

Diner

Maarten: Geen antwoord…

Cyrill: Stamppot

Eten na het stappen

Maarten en Cyrill : Tropical!

Non-alcoholische drank

Maarten: Koffie

Cyrill: Koffie, maar dit geldt niet voor de koffie uit de automaten van de uni (door Maarten ook wel omschreven als Tsjernobak).

Alcoholische drank

Maarten: Baco

Cyrill: Bier

Kleur

Maarten: Paars

Cyrill: Smeetskring blauw (natuurlijk het enige juiste antwoord)

Auto’s

Maarten: Audi

Cyrill: BMW. Of eigenlijk alle merken wel, zolang het maar Duits is. Voor wat auto’s betreft, haha.

Reporter Loet stelt tot slot nog een van de meer belangrijke vragen en vraagt de twee kasteelbewoners of een ananas thuishoort op een pizza?

Maarten:Daar zijn de meningen over verdeeld haha. Mark vindt dit niet kunnen, dan mag je het huis niet inkomen.

Cyrill: Mark is daar inderdaad zeer principieel in. Maar ik vind het eerlijk gezegd wel kunnen.

Maarten: Ik vind het ook niet erg, ik vind het zelf eigenlijk best lekker.

Tijd voor de conclusie: wat voor cijfer geven jullie jezelf voor gastvrijheid?

Cyrill: Een 8

Maarten: Daar ben ik het wel mee eens.

Al met al kunnen we concluderen dat Maarten en Cyrill zeker gastvrij zijn. Hoewel Cyrill in eerste instantie huiverig leek om ons binnen te laten, hebben we aan het eind een mooi gesprek gehad en mochten we zelfs blijven eten. Daarnaast hebben we ook nog eens twee biertjes gekregen. Een 8 lijkt daarmee op zijn plaats.

  • (1) Het Kasteel dient volgens de kasteelheren inmiddels als een onbezoldigd miniatuurversie van een PostNL-distributiecentrum.

  • (2) Vraag Mark naar zijn visie op een ideaal ontbijt