Het Circulairejaar 2013-2014

Gepubliceerd op: 10/06/2015

Tn 2013 2014 %281%29 large

In het collegejaar 2013-2014 werd ik actief lid van T.F.V. “De Smeetskring” als voorzitter van de Circulairecommissie. In de jaren daarvoor ontving ik de Circulaire nog per post thuis en keek ik deze ook altijd even door. Toen ik voorzitter werd, had ik dus ook wel een idee van waar ik samen met de rest van de commissie aan begon. De eerste vergadering, met vijf commissieleden die elkaar van tevoren niet kenden, stond al in augustus gepland. Een goed begin is het halve werk, dus werden de taken design en redactie verdeeld en stonden de rubrieken voor de eerste editie aan het eind van de eerste vergadering vast. De vorige commissie had al een opzet voor een nieuw design gemaakt, en na de nodige uren werk en hulp van alle kanten is het gelukt om de eerste editie in deze opmaak uit te brengen. Voor de eerste deadline, eind september, werd deze editie opgestuurd naar de drukker. Achteraf bleek dat deze eerste deadline al een paar jaar niet was gehaald, reden voor het bestuur om ons met taart te belonen. Na dit succes, volgden nog drie edities waarbij het iedere keer weer een uitdaging was om voor vernieuwende en bijzondere inhoud te zorgen. Van een interview op kantoor bij de Belastingdienst, een bijdrage van een politicus tot een artikel van één van de oprichters van T.F.V. “De Smeetskring”, het zijn enkele hoogtepunten uit ons jaar. Wat mij hiervan vooral bij is gebleven, is dat veel van tevoren onmogelijk geachte dingen toch mogelijk zijn als je het probeert. En dat is iets wat ik persoonlijk meeneem als belangrijkste leerpunt uit mijn jaar als voorzitter van de Circulairecommissie. Het is jammer dat de Circulaire vanaf aankomend jaar niet meer op papier wordt uitgebracht, maar dat brengt waarschijnlijk ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee…