Het Circulairejaar 2009-2010

Gepubliceerd op: 10/06/2015

Circulairecommissie 2009 2010 %281%29 large

Een kleine eeuwigheid geleden mocht ik de eerste vergadering openen van de Circulairecommissie 2009-2010, waar ik kennis maakte met Ward, Atla, Bart en Martijn. Het realiseren van een Circulaire is nog best een karwei. Het begint met het zoeken van een thema, een brainstormsessie over de nieuwste onderwerpen en focuspunten in de fiscale wereld. Daarna gingen we écht van start. De eerste e-mails werden verstuurd. Mensen moeten gevraagd worden om een stukje te schrijven. Je vindt iemand die wil schrijven. Je stuurt een herinnering als de deadline is verlopen. Je stuurt nog een e-mail. Je stuurt er nog een. Eindelijk krijg je het stuk binnen en mag je de weelde aan spelfouten gaan aanpassen. Daarna mochten we beginnen met de lay-out. De fiscale wereld blijkt echter vrij schaars te zijn bezaaid met digitale genieën. Daarom mocht de commissie van vijf digibeten aan de slag met een vrij ingewikkeld programma. De toetsen ‘ctrl’ en ‘Z’ waren flink versleten aan het einde van het jaar. Na versie circulairefinalfinal_v13.indd was het eindelijk tijd om de drukker te bellen. Als er dan geen vrachtwagen in Polen omviel, lag de Circulaire eindelijk op de mat bij de leden. Een korte periode van trots en de volgende brainstormsessie kon weer beginnen. U begrijpt, ik chargeer. We hebben weliswaar veel stress meegemaakt als commissie, maar ook veel gezellige vergaderingen gehad. Het was een mooi jaar met deze fijne commissie!

Ik heb het gevoel dat er weinig is veranderd in de jaren. Helaas moet ik toegeven dat ook dit stuk veel te laat bij de commissie is ingeleverd, na verscheidene herinneringen, en ik hoop dat de spelfouten beperkt zijn.