Grappen & Grollen met Guus deel I

Gepubliceerd op: 18/03/2021

Grappen guus afbeelding large

Heb je geen zin in de verhalen over de poes van het nichtje van je buurvrouw, ben je het dagelijkse geneuzel over de coronacijfers meer dan beu en heeft je favoriete voetbalteam gisteren alweer verloren? Word de koning van de (digitale) koffiepauze met deze schrijnend slechte fiscale moppen.

Bij de bushalte staat een vrouw met haar hondje als er plots een twee euromunt voorbij rolt. Het hondje hapt naar de munt en slikt deze door. Maar de munt blijft steken in zijn keel, het beest begint te stikken en de vrouw begint in blinde paniek te gillen: "Help, help, mijn hondje gaat dood!" Even verderop zit een man op het terras met een kopje koffie de krant te lezen. Hij kijkt geïrriteerd op naar het ontstane tumult, vouwt dan zijn krant netjes in elkaar, neemt rustig nog een slok koffie, staat zuchtend op en loopt op zijn dooie gemak naar de vrouw en haar hondje toe. Daar aangekomen pakt hij het hondje op, knijpt hard in de maag van het beest, houdt hem ondersteboven, en begint met de hond te schudden. Na een seconde of 5 begint het hondje te hoesten en de twee euro komt naar buiten die de man behendig opvangt. De man laat het hondje vallen en zwijgend loopt hij weer terug naar zijn tafeltje op het terras.
De vrouw, nauwelijks bekomen van de schrik, rent opgelucht naar de redder toe en schreeuwt met tranen in haar ogen: "Dankuwel meneer, zonder u was mijn hondje gestikt, u bent een held!" De man kijkt op en antwoordt: "Ach mevrouw, het is nou eenmaal mijn beroep" -"O, u bent dierenarts?" "Nee, ik ben belastinginspecteur"

Aan welke aanslagen had Osama Bin Laden altijd een hekel? Belastingaanslagen

"Jantje, wat is je vader vandaag aan het doen?" -"Die is al twee uur aan het bellen met de Belastingdienst, moeder" "Wat zou hij die mensen toch allemaal te vertellen hebben?" -"Dat weet ik wel.. Maar eh.. moet ik de scheldwoorden weglaten?" "Ja, dat soort woorden wil ik uit jouw mond niet horen, Jantje" -"O, dan heeft hij nog niks gezegd"

De Belastingdienst belt met meneer De Vries: "Klopt het dat u bij uw bedrijf een apparaat heeft staan om jenever te produceren?" De Vries antwoordt licht verbaasd: "Dat klopt, maar dat staat er al tientallen jaren..." De medewerker van de Belastingdienst kapt hem af en zegt: "Dan moet u daar nog belasting over betalen, meneer De Vries!" Verontwaardigd antwoordt De Vries: "Maar dat apparaat staat er voor de sier! Dat wordt helemaal niet gebruikt!" Maar de medewerker zegt kortaf: "Dat maakt niet uit meneer De Vries, het apparaat is beschikbaar " Een paar weken later belt de Belastingdienst opnieuw naar meneer de Vries: "Meneer de Vries, klopt het dat u kinderbijslag heeft aangevraagd voor 12 kinderen?" "Dat klopt" antwoordt De Vries. Belastingdienst vraagt verbaasd: "Maar u heeft toch helemaal geen 12 kinderen??" Waarop De Vries antwoordt: "Nee, maar mijn apparaat is beschikbaar"

Waarom pleegde de accountant zelfmoord? Hij was de balans kwijt

Twee oude schoolvrienden, Harrie en Koos, komen elkaar toevallig tegen in de supermarkt. "Hoe gaat het?" vraagt Harrie "Poah niet best", zegt Koos, "Mijn onderneming draait zo slecht, ik slaap er 's nachts niet meer van" "Oei, dat is niet zo mooi!" zegt Harrie "Je moet eens gaan praten met een goede accountant om te kijken of er misschien een oplossing mogelijk is." De week erna komen ze elkaar weer tegen "Harrie, ik moet je bedanken voor je advies" zegt Koos Harrie: "Ah, heeft de accountant je goed kunnen helpen?" Koos: "Dat kun je wel zeggen! Die man begon te praten en binnen 5 minuten sliep ik als een roos!"

omschrijving

Emma’s Dilemma’s

Tegenwoordig hebben we veel zoomcolleges. Vandaar het dilemma van Emma: liever altijd je camera aan óf liever altijd je microfoon aan?

Veel mensen zullen blij zijn dat ze naar de kapper mogen, maar zouden ook graag weer eens naar de universiteit gaan: Liever nooit meer naar de kapper óf nooit meer naar de uni?