Formele dresscodes

Gepubliceerd op: 04/04/2020

Business 3076392 1280 large

Vraag jij je weleens af wat de dresscode ‘business formal’ nou precies inhoudt? Of heb je keuzestress over wat je dan moet aantrekken naar bijvoorbeeld de Bedrijvendag? Na het lezen van dit artikel weet je wat er allemaal mogelijk is.

Mannen

Mannen hebben het relatief makkelijk, aangezien zij wegkomen met het dragen van een pak. Het liefst donkerblauw of donkergrijs, met daaronder een net overhemd. Hierbij worden een das en nette schoenen geadviseerd. De kleur van de sokken moeten in dezelfde kleur zijn als de pantalon of de schoenen. Ook moeten deze lang genoeg zijn, zodat de huid van de benen niet te zien is. De kleur van de riem moet matchen met de kleur van de schoenen. Zorg vooral dat de pantalon niet te lang is en perfect op de schoenen valt.

Vrouwen

Vrouwen kennen meer mogelijkheden en blijft het tegenwoordig niet meer beperkt tot het welbekende vrouwenpak met rok of pantalon. Bijvoorbeeld een pantalon/nette rok met een blouse in een rustige kleur, of een jurkje. Zorg er altijd voor dat het jurkje/de rok lang genoeg is en minimaal op de knie valt. Er dient ook zorg te worden gedragen dat er geen decolleté te zien is. De kleuren die worden aanbevolen zijn blauw, wit, grijs, zwart, zalmroze, beige of andere pasteltinten.

Voor schoenen kan een niet al te hoge pump, nette ballerina’s, andere formele instappers of nette zwarte laarsjes (zowel met als zonder hak). Zorg verder voor subtiele accessoires zoals een nette tas en/of een horloge en houd het verder simpel.

Voor inspiratie kan je altijd kijken op onze site bij foto’s van formele evenementen. Hier kan je foto’s van de Bedrijvendag van 2019 vinden: https://www.smeetskring.com/media/fotoalbum/514