‘Even voorstellen… : Circulairecommissie 2015-2016’

Gepubliceerd op: 01/09/2015

Tn dsc03114 large

Wij zijn Alexander Jeurissen, Roy Thijssen, Otto Kloosterhof, Sanne Kalis, Anne-Sophie Otten en Mike van Vuuren en samen vormen wij de Circulairecommissie van T.F.V. “De Smeetskring” in 2015-2016. Als commissie willen we jullie dit studiejaar via dit medium een pluimage aan relevante (fiscale) artikelen bieden. Gedacht kan worden aan fiscale nieuwsfeiten, interviews en activiteitenverslagen van de T.F.V. “De Smeetskring”. Maar om te beginnen leek het ons leuk ons eerst eens even voor te stellen. Dit jaar hebben we als commissie te maken met een transitie van opzet van de ‘Circulaire’. De Circulaire gaat namelijk online! Dat wil zeggen dat de Circulaire als online platform zal opereren. Hopelijk resulteert dat erin dat jullie ons makkelijker kunnen vinden (volg ons ook via Facebook!). Wij wensen jullie heel veel leesplezier met de Circulaire komend studiejaar!

Alexander Jeurissen

Ik ben Alexander Jeurissen, 20 jaar en dit studiejaar trotse voorzitter van de Circulairecommissie van T.F.V. “De Smeetskring”. Daarnaast ben ik derdejaarsstudent van de bacheloropleidingen Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht aan deze universiteit en werk ik bij een kantoor dat ondernemers ondersteunt bij het aanvragen van kredieten bij financiële instellingen. Ook op sportief vlak ben ik actief. Ik beoefen namelijk de sport waterpolo. Normaliter train ik daarvoor 3 keer per week en heb ik op zaterdag een wedstrijd. Dit doe ik in het zwembad ‘De Vennen’ in Dongen.

Mijn hobby’s zijn uitgaan met vrienden, lezen, schrijven en tv-kijken. Ik ben woonachtig in Tilburg en ben vaak te bewonderen in een van de vele feestcafés in de gemeente Tilburg. Ik houd ervan om goed op de hoogte te zijn van actualiteiten en zie overal uitdagingen in. Dit heeft mij ertoe bewogen voorzitter te worden van deze commissie. Ook hoop ik op deze manier meer studiegenoten te leren kennen. Ik ben er van overtuigd dat deze commissie komend studiejaar gaat zorgen voor een goede mix van vermakelijke en fiscaal inhoudelijke artikelen en daarnaast, niet onbelangrijk, een grote dosis gezelligheid.

Roy Thijssen

Mijn naam is Roy Thijssen en ook ik neem dit jaar plaats in de Circulairecommissie. Ik ben 21 jaar en ga komend collegejaar het laatste jaar van mijn bachelor Fiscale Economie afronden. Oorspronkelijk kom ik uit (het inmiddels bekende) Hoevelaken, een klein dorp in de buurt van Amersfoort. Inmiddels woon ik echter alweer drie jaar in het centrum van Tilburg. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te volleyballen of een terrasje te pakken met vrienden. Voor een heel aantal van jullie ben ik waarschijnlijk een bekend gezicht, aangezien ik afgelopen jaar de vicevoorzitter van T.F.V. "De Smeetskring" ben geweest en verschillende collegepraatjes gedurende het jaar heb gehouden. Ook heb ik in het jaar daarvoor nog plaatsgenomen in de Activiteitencommissie, die onder andere het Actief Kader Weekend en de deelname aan de Batavierenrace organiseert. Komend jaar zal ik mij echter volledig storten op de ontwikkeling van de nieuwe Circulairewebsite samen met mijn commissie. Mocht je nog leuke ideeën hebben voor nieuwe artikelen, schroom dan zeker niet om contact op te nemen met ons.

Otto Kloosterhof

Mijn naam is Otto Kloosterhof, dit jaar voor het eerst (actief) lid bij T.F.V. “De Smeetskring”. Afgelopen twee jaar ben ik vooral actief geweest binnen Asset | SBIT en via de Asset Events Committee (bekend van o.a. COdE Biercantus en Asset Gala) bij Asset zelf. Nu ik halverwege mijn Master Fiscale Economie zit, heb ik toch de switch gemaakt naar de studievereniging waar ik ‘thuishoor’. Ik ben opgegroeid in Noord-Holland waar ik de HAVO heb gedaan, gevolgd door de HBO opleiding Fiscaal Recht & Economie aan de HvA te Amsterdam. Direct gaan werken op mijn 20e trok mij niet zo, dus besloot ik de (pre-)Master Fiscale Economie te gaan doen in Tilburg. Vanwege de afstand ben ik direct op kamers gegaan, wat mij tot nu toe enorm bevalt. Naast mijn studie werk ik bij de Efteling (bij allen wel bekend) op de afdeling Evenementen. Met mijn collega’s verzorgen wij alle grote en kleine partijen en bedrijfsfeesten, van 50 gasten tot soms wel 3.000 gasten. In mijn vrije tijd mag ik graag een biertje drinken in een van de vele kroegen die Tilburg rijk is. Daarnaast ben ik een enorme fan van rugby. Vroeger heb ik dit veel gespeeld, tegenwoordig blijft het bij het volgen van WK’s e.d. via de tv. Het komende jaar ben ik, naast dit alles, dus ook actief bij de Smeetskring als lid van de Circulairecommissie. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop dat jullie onze artikelen met net zo veel plezier en interesse lezen als dat wij hebben in het maken ervan.

Sanne Kalis

Mijn naam is Sanne Kalis, ik ben 20 jaar oud en derdejaarsstudent fiscale economie. Komend jaar word ik voor het eerst actief bij T.F.V. “De Smeetskring” in deze fantastische Circulairecommissie.

Laat ik wat over mezelf vertellen. Van oorsprong kom ik uit het mooie Papendrecht, maar omdat daar geen carnaval gevierd wordt, besloot ik mijn studie in Tilburg te gaan doen. Ik ben in 2013 begonnen met Bedrijfseconomie, maar na het eerste jaar toch overgestapt op Fiscale economie. Een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben, zeker wanneer ik mijn huisgenoten met statistiek zie worstelen.

Op mijn studentenkamertje vlakbij de universiteit houd ik me bezig met het kweken van aardbeienplantjes. De moestuintjes van de Albert Heijn liepen bij mij een beetje uit de hand. Inmiddels staat er een hele plantage op mijn vensterbank. Ook heb ik een paar dwerghamstertjes om voor te zorgen en doe ik wel eens een poging om gitaar te spelen. Ik heb ook iets met foto’s. Ik heb mijn hele studentenhuis volgehangen met foto’s. Daarnaast ben ik altijd bezig met het maken van een fotoboek en soms maak ik fotoboeken voor anderen.

Minstens drie keer op een dag ben ik op zoek naar iets. Ik raak namelijk altijd alles kwijt; sleutels, pennen, mijn telefoon, noem maar op. Gelukkig vind ik het altijd wel weer terug. Mijn vrienden noemen me dan ook vaak een warhoofd. Ook noemen ze mij geen echte student, omdat ik na 2 jaar studeren nog geen bier lust. Mijn favoriete dier is een papegaai. Mijn favoriete kleur is paars. Ik bezoek graag technofestivals en ik ben verslaafd aan aardbeienijs. Ik hoop dat jullie onze artikelen en verslagen met veel plezier zullen lezen.

Anne-Sophie Otten

Hallo! Ik ben Anne-Sophie Otten, 20 jaar oud en dit jaar begin ik aan het derde jaar van mijn Bachelor Fiscale economie. Ik woon nu bijna 2 jaar in Tilburg, maar kom oorspronkelijk uit Mierlo, een heel klein dorpje in de buurt van Eindhoven. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en de stad in om leuke dingen te doen met vrienden. De eerste paar maanden van mijn studie heb ik nog op en neer gereisd, maar ik wist al vanaf het begin dat ik op kamers wilde gaan. Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Naar mijn mening haal je zo veel meer uit je studententijd. Dit jaar ben ik voor het eerst actief lid bij T.F.V. “De Smeetskring”. De afgelopen 2 jaar ben ik ook lid geweest. Het eerste jaar alleen voor de boekenkorting. Ook heb ik aan een aantal activiteiten deelgenomen. Dit beviel me zo goed dat ik graag actief lid wilde worden. Ik was sowieso van plan nog wat naast mijn studie te gaan doen. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat jullie het ook leuk gaan vinden!

Mike van Vuuren

Hoi! Ik ben Mike van Vuuren, 22 jaar en dit collegejaar ga ik beginnen met mijn Master Fiscale Economie, nadat ik deze zomer mijn Bachelor heb behaald. Ik kom oorspronkelijk uit een klein zonnig boerendorpje, genaamd Didam (Achterhoek, Gelderland). Sinds mijn eerste studiejaar (2011) woon ik op kamers in Tilburg vanwege de grote reisafstand. Al is de keuze om op kamers te gaan lastig, toch denk ik dat het alleen maar een toegevoegde waarde kan hebben. Mijn hobby is al 18 jaar voetbal, al is het moeilijk te combineren als je op kamers woont en je graag bij je oude cluppie wil blijven voetballen. Wat eten betreft probeer ik vaak maaltijden te maken, die ik vroeger ook vaak voorgeschoteld kreeg, namelijk boerenkool of hete bliksem (stamppot-appel). Na twee jaar studeren en in het weekend te werken vond ik het tijd om nog iets te ondernemen naast mijn studie. Tijdens je studie hoor je veel van T.F.V. “De Smeetskring”, zoals collegepraatjes, georganiseerde activiteiten en natuurlijk de verstrekking van de gratis wettenbundel. Afgelopen jaar heb ik dan ook met genoegen deelgenomen aan de Activiteitencommissie wat een informele en erg gezellige commissie is. Dit jaar zal ik wederom actief zijn bij T.F.V. “De Smeetskring” als lid van de Circulairecommissie, dit zal weer een prachtig jaar worden. Ik wens iedere lezer ontzettend veel plezier met het lezen van de Circulaire tijdens dit collegejaar.