Even voorstellen…

Gepubliceerd op: 07/09/2016

Tn untitled large

Beste lezers en lezeressen,

Het komende jaar zullen wij – Niek van Losser, Andries Zwart, Céline van Vierzen, Ilse Dijkstra en Maarten Knapen – de Circulaire-commissie van T.F.V. “De Smeetskring” vormen voor het jaar 2016-2017. We hopen dat we jullie kunnen vermaken met een palet aan verschillende artikelen, van de luchtige activiteitenverslagen en columns tot de wat serieuzere interviews en beschrijvingen van de fiscale actualiteit. Daar kunnen we echter pas mee beginnen zodra we ons hebben voorgesteld! Ga lekker achteroverzitten en kom door middel van dit “vriendenboekje” meer over ons te weten. Voor de komende tijd wensen we jullie alvast veel leesplezier toe!

Andries Zwart (vz)

Ik ben Andries Zwart, 21 jaar, masterstudent Fiscaal Recht en ben blij om ook dit jaar weer actief te zijn bij T.F.V. “De Smeetskring". (Vorig jaar zat ik in de Interstedelijk Fiscaal Debat-commissie). Mijn ouders en twee broertjes wonen in Rosmalen en mijn zusje woont in Nijmegen, waar ze ook studeert. Zelf woon ik nu al twee jaar in Tilburg en dat bevalt me nog steeds erg goed. Naast het reguliere studieprogramma en het actief zijn bij T.F.V. “De Smeetskring” heb ik dit jaar ook een studie-gerelateerde bijbaan genomen. Vorig jaar zat ik dus in de IFD-commissie, maar daarnaast was ik nog medewerker bij S.F.R. de Smeetskring en heb ik bovendien het Honorsprogramma Topklas afgerond. Het jaar dáárvoor heb ik in de Alumnicommissie van de Topklas gezeten, heb ik leren pleiten bij pleitdispuut DiCit van Magister JFT en ben ik begonnen met het volgen van vakken voor civiel effect. Wat sport betreft probeer ik (minstens) twee keer in de week baantjes te zwemmen. Tot slot hou ik mij natuurlijk ook nog bezig met mijn favoriete hobby: ik ben namelijk trombonist in een band, die de Jazz Academy heet. We steken bekende en minder bekende jazz-stukken in een nieuw jasje en treden daarmee regelmatig op in ’s-Hertogenbosch en omstreken (zoals Jazz in Duketown en de Toonzaal). Mocht je eens in de buurt zijn, schroom dan niet om te komen luisteren!

Tot zover het formele gedeelte! Leukere wetenswaardigheden vormen natuurlijk de antwoorden op de volgende vragen (al vormen sommige antwoorden slechts een momentopname):

 • Voor dit gerecht(en) kun je me wakker maken: een goed stuk vlees/biefstuk, sushi, Don/Dom Pedro (een heel zoet Zuid-Afrikaans toetje), ijskoffie

 • Deze artiesten draai ik helemaal grijs op Spotify: Snarky Puppy, Cory Henry, Karsu Dönmez, Steely Dan (kort geleden herontdekt)

 • Met deze film(s)/televisieserie(s)/tv-programma’s heb je een aantal uur geen last van me: James Bond, House of Cards, Homeland, verschillende (buitenland)documentaires van de VPRO (een voorbeeld daarvan was “Onze Man in Teheran”, van Thomas Erdbrink, die nu Zomergasten presenteert, of “Langs de oevers van de Yangtze, van Ruben Terlou”)

 • Het mooiste vakantieland/de mooiste vakantieplek waar ik ooit ben geweest is: daar kan ik helaas niet uit kiezen… Ik heb gelukkig al veel landen mogen bezoeken. Deze zomer zijn we met de familie naar Zuid-Afrika geweest, dat vond ik erg bijzonder. Vietnam is een goede tweede.

 • Dit land wil ik ooit nog eens bezoeken: Madagaskar (vanwege de natuur), Antarctica (vanwege het woeste ijslandschap)

 • Deze persoon zou ik willen ontmoeten: Barack Obama

 • Hiervan word ik gelukkig: een deel is al verklapt, namelijk deelname aan activiteiten van T.F.V. “De Smeetskring”, muziek maken (en luisteren), zwemmen, reizen, maar misschien nog wel belangrijker: ontspannen met vrienden.

Niek van Losser

Ik ben Niek van Losser en ben 23 jaar. Dit jaar hoop ik (eindelijk) mijn bachelor fiscale economie af te ronden. Al vanaf het eerste jaar zit ik op kamers in Tilburg, omdat op en neer reizen voor mij niet te doen is. Mijn ouders en twee broertjes wonen namelijk in Rijssen, een plaats gelegen in het mooie, nuchtere Twente. Dit jaar wordt mijn eerste jaar als actief lid bij T.F.V. “De Smeetskring”, al ben ik de laatste jaren wel bij de nodige activiteiten geweest. In mijn vrije tijd mag ik graag een potje voetballen. Ondanks de lange reisafstand, ga ik elk weekend naar mijn ouders om daar te keepen in een vriendenteam bij de plaatselijke voetbalclub. Trainen lukt helaas niet door de reistijd. Verder mag ik graag een pijltje gooien en vanaf dit jaar ga ik ook competitie-darten in Tilburg. Als er dan nog ergens tijd over is, kun je mij langs de waterkant vinden om een hengeltje uit te gooien. Hier kan ik lekker tot rust komen.

 • Voor dit gerecht(en) kun je me wakker maken: Ik ben een echte visliefhebber. Een lekkerbekje, zalm, haring, makreel; heerlijk! Niet echt lekker bij een visje, maar een Captain Morgan cola smaakt ook altijd goed.

 • Deze artiesten draai ik helemaal grijs op Spotify: Ben niet echt fan van een artiest. Ik vind een nummer mooi of niet, en vaak weet ik dan niet eens wie de artiest is. Vaak heb ik dan ook een mix aanstaan waar veel nummers in zitten die ik graag luister.

 • Met deze film(s)/televisieserie(s)/tv-programma’s heb je een aantal uur geen last van me: Prison Break, Family Guy, verschillende voetbalprogramma’s(meestal wedstrijden en samenvattingen) en darts.

 • Het mooiste vakantieland/de mooiste vakantieplek waar ik ooit ben geweest is: Helaas ben ik nog niet in zo heel veel landen geweest. Ben een paar keer naar Turkije geweest en had daar wel het echte vakantiegevoel, waar het voor mij toch om draait.

 • Dit land wil ik ooit nog eens bezoeken: Ierland en Schotland. De bevolking daar spreekt me aan. Vrij en sociaal. Zou met die mensen graag eens op stap willen. Zuid-Afrika. Vaak beelden van voorbij zien komen en wil graag een keer die mooie natuur zien.

 • Deze persoon zou ik willen ontmoeten: Gary Anderson

 • Hiervan word ik gelukkig: Een spannende wedstrijd winnend afsluiten om vervolgens de derde helft nog dikker te winnen. Oftewel een gezellig dag met vrienden met humor, plezier en een drankje.

Ilse Dijkstra

Ik ben Ilse Dijkstra, 21 jaar en volg op dit moment de bachelor Fiscaal Recht. Afgelopen collegejaar heb ik de bachelor Fiscale Economie afgerond, maar omdat ik graag mijn civiel effect wil behalen heb ik besloten om ook de bachelor Fiscaal Recht te gaan doen, zodat ik daarna een rechtenmaster kan gaan doen. Ik woon al sinds het begin van mijn studententijd (nu zo’n drie jaar geleden) op kamers in Tilburg, gezien het feit dat mijn ouders, broertje en zusje in Surhuisterveen (Friesland) wonen. Mijn weken zijn altijd vrij vol gepland met afspraken en activiteiten. Naast studeren werk ik namelijk twee dagen in de week als werkstudent. Ik ben (natuurlijk) actief bij T.F.V. “De Smeetskring”, dit jaar dus de Circulairecommissie en vorig jaar de Masterclasscommissie. Ook ben ik actief lid van Navigators Studentenvereniging Tilburg (N.S.T.), sommigen misschien wel bekend door ons motto ‘Bijbel en Bier’. Dit is een christelijke studentenvereniging, die is aangesloten bij een landelijk netwerk (Navigators Studentenverenigingen). Elke woensdagavond is onze verenigingsavond. Vorig jaar was ik dispuutvoorzitter van mijn dispuut Doxa en dit jaar ben ik actief in de PromoCie. Ik sport regelmatig, en dat loopt uiteen van lessen Jumping Fitness, Club Power en Keep Moving in het sportcentrum van de uni, tot spinning, hardlopen (ik train nu voor een halve marathon) en baantjes zwemmen. Ook sta ik graag in de keuken om toetjes of taarten te maken. Tot slot reis ik nog regelmatig naar Friesland, en dat kost inderdaad best veel tijd, meestal zit ik zo’n drie uur in de trein waarna ik nog een halfuurtje met de auto naar huis moet rijden. Ook ik zal de volgende vragen beantwoorden:

 • Voor dit gerecht(en) kun je me wakker maken: (vis)lasagne, risotto, pannenkoeken en zoetigheid (chocolade, taart, cake, koekjes)

 • Deze artiesten draai ik helemaal grijs op Spotify: ik luister echt heel weinig muziek..

 • Met deze film(s)/televisieserie(s)/tv-programma’s heb je een aantal uur geen last van me: ik kijk ook niet heel veel tv/films, maar Forrest Gump blijf ik altijd mooi vinden. Mijn favoriete tv-serie is The Great British Bake Off (BBC), maar Flikken Maastricht is echt mijn guilty pleasure.

 • Het mooiste vakantieland/de mooiste vakantieplek waar ik ooit ben geweest is: Zwitserland; ik ben hier zo’n 6 jaar geleden op vakantie geweest met ons gezin en ben nog steeds onder de indruk van de schoonheid en zuiverheid van Zwitserland, de bergen en alpenweiden, en niet te vergeten de Zwitserse chocolade

 • Dit land wil ik ooit nog eens bezoeken: Scandinavië, Oostenrijk en Canada

 • Deze persoon zou ik willen ontmoeten: Mary Berry en Paul Hollywood (juryleden The Great British Bake Off)

 • Hiervan word ik gelukkig: gezelligheid met vrienden en familie en nieuwe recepten uitproberen die in een keer tot een goed resultaat leiden.

Céline van Vierzen

Mijn naam is Céline van Vierzen, ik ben 21 jaar oud en dit jaar zal ik binnen de Circulaire commissie mijn steentje bijdragen. Ik kom uit Harderwijk waar ik mijn vwo diploma heb behaald. Na het behalen van mijn diploma begon ik aan de studie Rechten in Tilburg, waarnaar ik na anderhalf jaar de richting Fiscaal koos. Inmiddels ben ik alweer bezig met de master Fiscaal Recht. Vanaf de eerste dag van mijn studie ben ik op kamers gaan wonen, dit is inmiddels alweer drie jaar geleden. Het eerste jaar heb ik bij Shot gehockeyd. En het tweede jaar was ik actief lid binnen de studievereniging Magister JFT. Toen ik eenmaal voor de richting fiscaal koos, heb ik de switch gemaakt naar T.F.V. "De Smeetskring". Vorig jaar was ik dan ook commissielid binnen de Almanakcommissie. Verder ben ik vorig collegejaar nog medewerker geweest bij S.F.R. De Smeetskring. Tot slot heb ik op de zaterdagen een bijbaantje in Harderwijk, waardoor ik ieder weekend gezellig terugreis naar mijn ouders. In mijn vrije tijd kijk ik graag series en vind ik het gezellig om een wijntje te drinken op het terras. Voor dit komende collegejaar hoop ik jullie lezers te leren kennen bij de vele activiteiten die nog voor de boeg staan van de Smeetskring, maar vooral wens ik jullie heel veel leesplezier van de Circulaire! Ik heb er in ieder geval zin in!

 • Voor dit gerecht(en) kun je me wakker maken: Sushi <3

 • Deze artiesten draai ik helemaal grijs op Spotify: Coldplay! En verder gewoon top 50 muziek.

 • Met deze film(s)/televisieserie(s)/tv-programma’s heb je een aantal uur geen last van me: Homeland, Game of Thrones, Nashville, The Blacklist, The Americans, Prison Break, The Walking Dead, House of Cards, Breaking Bad, Pretty Little Liars, Arrow, Outlander, Gossip Girl.

 • Het mooiste vakantieland/de mooiste vakantieplek waar ik ooit ben geweest is: Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb al heel wat mooie landen mogen bezoeken. Ik vind Azië erg mooi, maar ook Zuid-Afrika vond ik één van de hoogtepunten. Daarnaast vind ik Florida fantastisch, waar je geweldige attractieparken hebt, mooie steden en stranden!

 • Dit land wil ik ooit nog eens bezoeken: Australië! Ook zou ik graag nog een road trip willen maken door de Verenigde Staten & Canada!

 • Deze persoon zou ik willen ontmoeten: Beyoncé

 • Hiervan word ik gelukkig: Terrassen, op stap gaan, reizen, wintersport en lekker uiteten gaan.

Maarten Knapen

Ik ben Maarten Knapen, 25 jaar en ben dit collegejaar begonnen met het derde jaar van de bachelor Fiscaal Recht. Daarvoor heb ik de hbo-bachelor Financial Services Management aan de Fontys Hogescholen afgerond. Mijn ouders, broertje en twee zusjes wonen in Asten. Zelf heb ik een hekel aan het openbaar vervoer dus ben ik meteen in Tilburg gaan wonen. Nadat ik afgelopen collegejaar bij een aantal activiteiten ben geweest ontdekte ik wat een leuke vereniging ‘De Smeetskring’ is. Daarom ben ik dit jaar actief geworden. Verder voetbal ik in een vriendenteam in Someren. Daarnaast houd ik me nog bezig als hobby-belegger.

 • Voor dit gerecht(en) kun je me wakker maken: risotto, nacho’s en pasta pesto.

 • Deze artiesten daar ik helemaal grijs op Spotify: Sterk afhankelijk van mijn stemming. Zeer gevarieerde muzieksmaak van klassiek bij het studeren tot EDM bij het sporten.

 • Met deze film(s)/televisieserie(s)/tv-programma’s heb je een aantal uur geen last van me: Natuurlijk Game of Trones en verder House of Cards, Narcos en Suits. Verder kijk ik graag programma’s als Tegenlicht en Zembla.

 • Het mooiste vakantieland/mooiste vakantieplek waar ik ooit ben geweest is: Lastig kiezen. Afgelopen zomer ben ik naar de Cliffs of Moher geweest in Ierland. Dat vond ik wel zeer indrukwekkend.

 • Dit land wil ik ooit nog eens bezoeken: Australië en Nieuw-Zeeland.

 • Deze persoon zou ik willen ontmoeten: Tim Cook

 • Hier word ik gelukkig van: Met vrienden of familie gezellig iets gaan doen