Circulaire commissie 2007-2008

Gepubliceerd op: 10/06/2015

Tn circulaire large

De Circulaire komt in een nieuw jasje. Een verandering van het verenigingsblad komt mij niet onbekend voor. Acht jaar geleden had ik samen met mijn commissie ook het doel om de Circulaire mee te laten gaan met haar tijd. In de ogen van de commissie en het bestuur zou het meer op een glossy moeten gaan lijken. Hierdoor zou het de uitstraling krijgen die een professionele studievereniging zoals de T.F.V. “De Smeetskring” verdient. De “looks” stonden niet vanaf het begin vast. Vele dagbladen zijn gebruikt als inspiratiebron: van de Linda, het Financieel Dagblad tot aan de obscure modetijdschriften toe waarvan ik de naam niet meer weet. Tot ergernis van het bestuur werd de eerste katern gebruikt als experiment. Bij de eerste proefdruk werd direct duidelijk wat wel en wat niet werkte. Wat niet lukte waren de portretten van de vier bestuurders op de cover à la Andy Warhol. Gelukkig was de verenigingsdesigner Peter Ploegaert die te hulp schoot. Zo werd net op tijd voorkomen dat het bestuur als een quartet muppets werd geïntroduceerd aan de leden. Al bij de tweede editie van dat jaar hadden we een lijn te pakken die we later hebben geperfectioneerd. Met de hulp van het lay-out programma Indesign en een stoomcursus van Peter kreeg het blad de uitstraling die het nu nog heeft. Peter nam een jaar later zelf deel aan de Circulairecommissie en heeft de lijn voortgezet.