Bestuur XLVI T.F.V."De Smeetskring"

Gepubliceerd op: 08/10/2015

Tn dsc 0899 large

Met gepaste trots presenteert de Circulaire het bestuur van T.F.V. "De Smeetskring" 2015-2016 aan zijn lezers. Na het lezen van dit artikel ken je de ins and outs van de mensen die verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse bestuur van de leukste studievereniging van Tilburg. Wil je meer weten over deze ambitieuze bestuurders en fiscalisten in spe? Lees dan vooral verder!

Francien

Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Francien Jongen en ik ben 21 jaar oud. Ik kom uit Herkenbosch, een klein dorpje in Limburg. Toen ik ging studeren in Tilburg ben ik meteen op kamers gegaan en na drie leuke jaren in een studentenhuis, woon ik nu al ruim een jaar in een studio lekker dicht bij de universiteit. Afgelopen jaar ben ik begonnen aan de Master Fiscale Economie met het accent indirect en hiervan heb ik alle vakken afgerond. Na mijn bestuursjaar hoef ik dus alleen nog maar mijn scriptie te schrijven. Ik heb gelukkig niet lang hoeven zoeken naar de juiste studie. Op de middelbare school heb ik de profielen N&G en N&T gedaan, maar ik zag mijzelf later niet in een laboratorium staan o.i.d. Om toch iets met cijfers te kunnen doen ben ik bij economie uitgekomen. De combinatie met rechten sprak mij erg aan. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om dingen te ondernemen met vrienden en familie en om te zorgen dat mijn bestuursjaar niet voor extra kilootjes zorgt, moet er natuurlijk gesport worden. Ik heb gesolliciteerd voor een bestuursjaar bij T.F.V. "De Smeetskring", omdat ik me graag wilde inzetten voor de vereniging die mijn eigen studententijd zoveel leuker heeft gemaakt. Daarnaast is een bestuursjaar een goede manier om jezelf te ontwikkelen. Een ander voordeel is dat je bij veel kantoren een kijkje kunt nemen. En wat het voor mij gaat worden? Big Four of een kleiner kantoor, een specifiek vakgebied of algemene praktijk? Ik weet het nog niet, ik laat me verrassen.

Stef

Mijn naam is Stef. Ik ben onlangs 21 geworden. Ik kom uit het pittoreske en degelijke Vught. Daar kom ik nog steeds elk weekend om de was te brengen en mijn vriendin/familie te zien. Op de middelbare school was ik altijd geïnteresseerd in geschiedenis en economie. Hoewel ik geschiedenis zelf leuker vond heb ik toch voor de richting economie gekozen. Wat kun je nou immers doen met een studie geschiedenis? Omdat ik dacht dat bedrijfseconomie heel algemeen was en omdat ik het hoofdstuk belastingen in het middelbare onderwijs tof vond, heb ik uiteindelijk voor fiscale economie gekozen. Afgelopen collegejaar heb ik mijn bachelor Fiscale Economie afgerond. Tijdens mijn bestuursjaar probeer ik in het weekend wat bij te lezen zodat ik een vakje kan halen voor de master. Wat mijn hobby’s zijn? Dit vind ik altijd een hele lastige vraag. Ik heb namelijk niet echt hobby’s. Wat ik wel kan zeggen is dat ik van competitiviteit en teamwork houd. Als je dat vertaalt naar bezigheden kun je denken aan spelletjes (vooral Risk), een potje Fifa of sport. Vorig jaar raakte ik echt betrokken bij de Smeetskring. Ik voelde me erg op mijn gemak en het voelde als een logische stap om die betrokkenheid te vergroten. Verder hoop ik tijdens mijn bestuursjaar mezelf als persoon te ontwikkelen en een heel mooi jaar te beleven met iedereen.

Steven

Mijn naam is Steven Koenders, 22 jaar jong en afkomstig uit het boerengat genaamd Zeddam, gelegen in de Achterhoek. Ik moest dit dorp dan ook wel verlaten, aangezien er in de buurt weinig te studeren viel. Na wat twijfel tussen Nijmegen of Tilburg is de keuze toch op Tilburg gevallen en ben ik daar meteen op kamers gegaan. Het eerste jaar heb ik nog Bedrijfseconomie gedaan, maar het Fiscale vak is zo goed bevallen dat ik ben overgestapt naar Fiscale Economie, een keuze waar ik nog steeds geen spijt van heb. Ondertussen heb ik al mijn vakken afgerond en hoef ik alleen mijn Masterscriptie nog te schrijven. Aangezien de afgelopen 4 jaar wel heel snel voorbij zijn gegaan en ik nog geen zin had om full time aan het werk te gaan, heb ik ervoor gekozen om het studentenleven nog even te rekken door een bestuursjaar te gaan doen. Een voorkeur voor een functie had ik niet echt, ik wilde gewoon het bestuur in. Uiteindelijk ben ik secretaris geworden, bij nader inzien de leukste functie! In mijn vrije tijd ga ik veel met vrienden om (op stap of een balletje trappen). Daarnaast speel ik graag een potje Fifa of lig ik lekker lui op de bank tv te kijken of een boek te lezen. In de toekomst zou ik graag als belastingadviseur actief zijn bij een middelgroot of groot kantoor.

Mick

Ik zal beginnen met mezelf even voor te stellen. Mijn naam is Mick de Louw en ben 22 jaar oud. Ik woon inmiddels al meer dan twee jaar in Tilburg en ben nog steeds blij met de stap om op kamers te gaan aan het begin van mijn derde jaar. In mijn vrije tijd sport ik graag, wat er op dit moment helaas wat minder van komt. Op dit moment laat ik de studieboeken even links liggen en concentreer ik me op de vereniging. Na het bestuursjaar hoef ik alleen mijn scriptie nog te schrijven. Het fiscale vakgebied is bij mij pas bekend geworden in mijn eerste jaar op de universiteit toen ik nog bedrijfseconomie studeerde. Het vak fiscale economie vond ik veruit het leukste vak van het eerste jaar en logischerwijs maakte ik dan ook de overstap op de studie fiscale economie. T.F.V. “De Smeetskring” kwam in mijn derde jaar eigenlijk pas echt in beeld. Actief lid was ik nog niet, maar ik kan denk ik wel zeggen dat Walter en ik de meest actieve passieve leden waren dat jaar. De studiereis naar Moskou en Sint Petersburg was het hoogtepunt van dat jaar en dat was de inspiratie om actief te worden als lid van de studiereiscommissie vorig jaar. Penningmeester van de studiereis was leerzaam, maar ik wilde toch voor het echte werk gaan met een bestuursjaar bij de Smeetskring als resultaat. Over een aantal jaar hoop ik als belastingadviseur mijn geld te verdienen en met plezier elke dag weer naar mijn werk te gaan.