Beknopte travelguide voor Rome

Gepubliceerd op: 03/11/2020

Ccgoedkoop rome tips besparen large

Dit jaar staat er weer, indien de omstandigheden het toelaten, een studiereis gepland. Op 19 maart vertrekken 28 fiscalisten naar Rome om daar 9 dagen op een leerzame manier plezier te maken.

Rome is een grote stad, bekend om de cultuur en gezelligheid, maar ook door de 15 universiteiten. Evenals het afgelopen jaar (helaas toen ten overvloede), zal ook dit jaar de Cirulairecommissie voorzien in een beknopte travelguide.

- Rome is de hoofdstad van Italië - Het is slechts twee uur vliegen vanaf Amsterdam - In het jaar 753 voor Christus is Rome gesticht (niet op één dag) - Rome heeft exact 280 fonteinen - In Rome staan meer dan 900 kerken

Bekende toeristische attracties in Rome zijn:

Het Colosseum

Gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Het was het grootste amfitheater van Italië.

Het Pantheon

Het Pantheon is een oude tempel uit de tweede eeuw na Christus. Toen Rome katholiek werd, zijn de meeste tempels verdwenen. Het Pantheon bleef echter bestaan!

Vaticaanstad

De kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De staat wordt volledig ingesloten door de stad Rome. De hoofdzetel van de Rooms-Katholieke Kerk bevindt zich in het Vaticaan.

Pompeï

We zullen een dagtrip naar deze mooie stad maken. Het is een onderdeel van de stad Napels. Het is een van de best bewaarde Romeinse steden, doordat in het jaar 79 de stad bedolven is onder het as van de Vesuvius.

San Lorenzo

Het gebied van de vele universiteiten. Voor jongeren en studenten is dit het meest levendige gebied. Veel restaurants, cafés en culturele centra bevinden zich hier.

De grootste universiteit van de wereld bevindt zich in Rome: La Sapienza. Aan deze universiteit studeren 143.000 studenten.

Tot slot, aangezien we toch fiscalisten zijn: Het Vaticaan heeft de best bezochte apotheek ter wereld: er wordt geen btw over de medicijnen geheven.

Dit is slechts een fractie, Rome biedt teveel om op te noemen. De inschrijvingen zijn geopend! Wees dus vlug!