2020: eerst gebeurde dit, maar wat er daarna gebeurde geloof je nooit!!!

Gepubliceerd op: 04/02/2020

Tn dansende banaan large

Het nieuwe jaar is al een tijdje bezig. De daarmee gepaarde ongemakken zijn er inmiddels of net wel of net niet uitgeslopen, zoals een datumnotatie van 27 januari 201… *backspace* 2020.

  1. Wat bekt dat lekker. Twintig-twintig. Het markeert een begin van een nieuw decennium. Gelet op het feit dat de economie mondiaal op volle toeren draait, lijkt het erop alsof het wederom een zogenoemde roaring twenties lijken te worden. Niet van de 20e eeuw, maar van de 21e eeuw.

Hoewel het bijzonder is om te kijken naar de toekomst valt daar zo weinig over te zeggen. Ik ben immers geen Char of Derek Ogilvie. Het lijkt mij daarom juist bijzonder om terug te blikken op de afgelopen tien jaar, de periode 2010-2019. Wat zijn gebeurtenissen van toen, die straks geschiedenis worden? (met een knipoog uiteraard…)

President Trump

Een vastgoedmagnaat die, ondanks alles, toch Amerikaanse president werd en Obama opvolgde. Spraakmakend is hij zeker: een Mexicaanse muur, (niet te verwarren met een frietmuur) impeachment, (niet te verwarren met I am pregnant) en covfefe (niet te verwarren met coffee).

De verdere opkomst van social media

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok komen op, terwijl Hyves (met dansende banaan) een stille dood kent…

De wereld vergaat niet!

21 december 2012 is allang voorbij en de wereld is niet vergaan! Take that Maya’s! (Of gold het einde der tijden voor Hyves?)

Higgsboson (higgsdeeltje)

De ontdekking van het Higgsboson is voor de natuurkundigen in de deeltjesfysica vergelijkbaar met een forfaitair tarief in box 3 voor fiscalisten. U begrijpt wel waarom menig natuurkundige hier warm van wordt…

De opkomst van Fake News / Nepnieuws

Russische trollen die Amerikaanse verkiezingen beïnvloeden, De Speld, The Onion, Nieuwspaal of clickbaits zoals: “eerst deed gebeurde dit, maar wat er daarna gebeurde geloof je nooit!”

Brexit

Deze schuiven we door naar het volgend decennium… (niet te verwarren met een fiscale doorschuifregeling)

Ter afsluiting

Zo zie je maar, toch heel wat gebeurd in 10 jaar tijd. Wie weet krijgen we in de komende tien jaar wel eindelijk de vliegende auto’s of een tweede termijn voor Trump. Ik zal wat daarna gebeurt nooit geloven…