Inhousedag Pereira

Gepubliceerd op: 21/01/2019

Tn img 2725 large large

Vrijdag 11 januari stond de eerste formele activiteit van 2019 op de planning; de inhousedag van belastingadvieskantoor Pereira.

Aan het eind van de ochtend verzamelde een bonte groep Smeetskringers zich op station Tilburg om te vertrekken naar Den Haag. Met een vertraging van een kwartier kwamen we rond 13:00 dan eindelijk aan in de Hofstad. Vervolgens werden we –samen met een delegatie van FIRST Maastricht– per touringcar vervoerd naar het kantoor van Pereira aan de Raamweg. Eenmaal aangekomen, was het direct tijd voor een heerlijke lunch. Hierna hadden we de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met Pereira, door middel van het stellen van allerlei vragen. Deze vragen varieerden van de kernwaarden van Pereira tot de hoogte van het salaris bij Pereira. Nadat een vraag was beantwoord lag de bal (letterlijk) bij een andere student. Pereira onderscheidt zich van andere kantoren door hun uitdagende klantenbestand. Van werknemers wordt verwacht dat ze actief met elkaar meedenken, waardoor ze een breed palet aan kennis en vaardigheden opbouwen.

Het hoofdprogramma bestond uit een workshop over onderhandelen. Hiervoor was een zelfstandig trainster aangetrokken, die gespecialiseerd is in groepsprocessen en het functioneren in teams. Aan de hand van diverse opdrachten –sommige in tweetallen en sommige in grotere groepen– werd ons spelenderwijs veel bijgebracht over groepsdynamieken en onderhandelen. Veel met fiscaliteit had het niet van doen, maar inmiddels kan iedereen wel de Cirkel van Acht dromen. Dat kan ook voor fiscalisten handig zijn.

Tenslotte was het tijd voor de borrel. Daarbij werden we vergezeld door werknemers van Pereira die vertelden over hun ervaringen bij het bedrijf. Naast vakkennis en IQ, hecht Pereira ook veel waarde aan een hoog EQ en PQ (Pereira-quotiënt). Het laatstgenoemde houdt in dat potentiële werknemers een mix van diverse eigenschappen dienen te bezitten die nodig zijn om goed te kunnen functioneren bij Pereira. De gebruikelijkste manier om bij Pereira ‘aan boord te komen’ is door deel te nemen aan de Business Course in Lapland. Tijdens deze vierdaagse trip in februari staan zowel informele- als fiscaalinhoudelijke activiteiten op het programma. Onder het motto ‘What happens in Lapland, stays in Lapland’ werd de Business Course door Pereira gepromoot onder de aanwezige studenten. Enkele weken voorafgaand aan de reis zal een selectiedag plaatsvinden; Pereira neemt uiteindelijk tien studenten mee op Business Course.

Stipt om 18:45 stond de bus weer klaar. Na een soepel verlopen terugreis, waren we even vóór 20.30 weer terug in Tilburg.

Bij dezen willen we alle medewerkers van Pereira die betrokken waren bij deze zeer geslaagde dag, hartelijk bedanken!