Studentikoze Steden in ...

Gepubliceerd op: 10/05/2018

Tn schloss sch%c3%b6nbrunn large

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Wie aan Oostenrijk denkt, denkt vooral toch aan de Alpen en wintersport. Soms wordt een van de mooiste steden van de wereld helaas vergeten. Toch is deze stad zeker het bezoeken waard! Het is een enorm geschiedenisrijke stad en er valt met zijn ongeveer 2 miljoen inwoners meer dan genoeg te doen.

Je kan uren door de stad lopen en je hoeft je helemaal niet te vervelen. Overal zijn er wel parkjes, is er ergens een terrasje en valt er nog iets anders te doen. Het centrum en hiermee de Weense binnenstad bevindt zich in het 1. Bezirk (district, Wenen kent er 23). Deze binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en kent enorm veel bezienswaardigheden. Je hebt het Staatsoper waar vele bekende componisten hun optredens gehouden hebben, veel componisten hebben ook in Wenen gewoond zoals Strauss, Mahler, Haydn et cetera et cetera… Je hebt in de binnenstad aan de winkelstraat ook de enorme Stephansplatz, waar de kathedraal staat. Er staat echt nog te veel om op te noemen. Ook buiten de binnenstad is er genoeg om te zien. Je hebt aan de Donau de Prater, een soort kermis die het hele jaar open is met het bekende reuzenrad uit de 19e eeuw. De Habsburgerse royalty verbleef vroeger in het Schloss Schönbrunn. Dit is een enorm paleis waar je heel de dag rond kan lopen. Je hebt hier ook nog een dierentuin naast.

Kortom, Wenen is een prachtige stad op niet eens 2 uur vliegen hier vandaan. Je kan er heerlijk de toerist uithangen, maar ook gewoon lekker in het Weense leven proberen op te gaan. Het is er iets warmer dan in Nederland buiten de winter, welke ongeveer op hetzelfde niveau zit (het kan er wel meer sneeuwen). Redenen genoeg om deze stad eens op te zoeken!