Brabant Business Tour

Gepubliceerd op: 17/04/2018

Img 7931crop large

Vrijdagochtend 13 april kwam het voor vele studenten zeer nare bericht naar buiten dat ieder glas alcohol de levensverwachting met 30 minuten zou verminderen. Op ongeveer datzelfde tijdstip had een groep Smeetskringers zich bij het Interpolisgebouw verzameld om er weer een leerzame en gezellige dag van te gaan maken, want de Brabant Business Tour stond op het punt van beginnen!

Na een korte busreis, waarbij een aantal deelnemers nog even snel een ontbijtje naar binnen schoof, was de eerste stop op 'de Tilburgse Zuidas' bij het kantoor van ABAB. Toen iedereen plaatsgenomen had in de vergaderruimte en een kopje koffie of thee had gekregen, was de eerste vraag vanuit het kantoor of er nog iemand op stap was geweest de avond van tevoren. Uiteraard hadden alle Smeetskringers zich optimaal voorbereid op de dag en dus kon er vol aandacht geluisterd worden naar de bedrijfspresentatie van ABAB. Het bleef echter niet bij passief luisteren. Na het genot van een lekker zoet gebakje werd de groep in 4 kleinere groepjes opgedeeld om een casus voor te bereiden en een fictief klantengesprek te voeren. Dankzij het uitstekende acteerwerk van de medewerkers van ABAB was dit een bijzondere ervaring.

De tweede stop was een kleine 20 kilometer westelijker bij het kantoor van Mazars in Breda. Na een kort welkom werd met een pittige quiz de kennis van de Smeetskringers op de proef gesteld. De quiz ging over verschillende onderwerpen zoals topografie, celebrities en fiscale kennis. Halverwege was het tijd voor een heerlijke lunch waarbij iedereen kon genieten van belegde broodjes, een glaasje melk of jus en één of meerdere chocolaatjes.

De derde stop was ook in Breda bij het kantoor van Van Oers, maar eerst werd de groep door de buschauffeur getrakteerd op een prachtige citytour door hartje Breda. Aangekomen bij de bestemming bleek dat Van Oers op deze vrijdag 'Casual Friday' vierde. Gelukkig was de formele kleding van de Smeetskringers geen probleem. Na een korte inleiding over het bedrijf Van Oers moesten de verschillende groepjes weer met een casus aan de slag. Ditmaal moesten alle groepjes een presentatie houden over hun oplossingen.

De laatste stop was bij Parc op de Grote Markt in Breda. Na het bedanken van de deelnemende kantoren en het uitreiken van een prijs aan het winnende groepje kon onder het genot van verschillende hapjes en drankjes nog gezellig nagepraat worden met en over de bezochte bedrijven. Toen rond half 7 de bus naar Tilburg vertrok, was de levensverwachting van de meeste deelnemers dan ook weer met enkele uurtjes afgenomen.