Externe Dagen 2018

Gepubliceerd op: 16/03/2018

Ed omslag large

Na een enerverende Fiscale Bedrijvendag op maandag 5 maart was het diezelfde week nog tijd voor de Externe Dagen! Met een groep van 30 studenten zijn wij op donderdag 8 maart afgereisd voor een tweedaagse trip naar Den Haag en Rotterdam. Ja, het was vroeg opstaan deze bewuste ochtend, maar het enthousiasme was er niet minder om: we hadden er zin in!

Zoals gezegd, zijn we op donderdag eerst afgereisd naar die “Mooie stad achter de Duinen”, alwaar wij een bezoek zouden brengen aan de fiscale afdeling van het invorderingskantoor. Een hele benaming, maar ja: wat doen ze daar nou eigenlijk? Gelukkig kon een drietal medewerkers voor wat opheldering zorgen door middel van een presentatie over hun werk. Het schrikbeeld van de meedogenloze deurwaarder, die zonder pardon je huis leeg haalt, bleek gelukkig niet te kloppen: het invorderingskantoor van Den Haag is een groot voorvechter van een menselijke aanpak. Nadat wij alle ins en outs van het kantoor gehoord hadden, was er nog de gelegenheid om de zogenaamde scanbus (voor kentekenregistratie) te bezoeken. Vanwege de regen en wind stond iedereen echter al snel weer binnen om van de lunch te genieten…

Na dit kantoorbezoek was het ’s middags tijd om door te reizen naar 010: Rotterdam! Eenmaal daar aangekomen zijn wij per tourbus (leuke bijkomstigheid: dit was de bus van Excelsior) naar de Maasvlakte gereden om een bezoek te brengen aan de douane. Hier kregen wij een presentatie van een medewerker over het werk bij de douane en waar ik persoonlijk bang was, dat dit er wat stijfjes aan toe zou gaan, was het tegendeel waar: het was een ontzettende humorvolle en interessante presentatie! Na de nodige vragen en slechte grappen hebben wij per bus nog een rondleiding over de Maasvlakte gehad, waarna wij met een hoop nieuwe kennis (Wisten jullie bijvoorbeeld dat de Douane te Rotterdam zeer efficiënt te werk gaat?) onze route konden vervolgen.

Omschrijving

Het openbaar vervoer in Rotterdam bleek nogal verwarrend te zijn, maar uiteindelijk kwamen we aan bij King Kong Hostel, alwaar wij zouden overnachten. Nadat de kamers verdeeld waren en iedereen zich hier gesetteld had, was het tijd om bij een Italiaans restaurant een stevige bodem te leggen voor de avond. Er stond namelijk een heuse kroegentocht op het programma, waar uiteindelijk niet zo veel van terecht kwam, omdat iedereen het zo goed naar zijn of haar zin had in de tweede “kroeg”. Anyway, ik zal maar niet al te veel in detail treden, maar laat ik het zo zeggen: het was ontzettend gezellig en de echte diehards gingen door tot in de vroege uurtjes van de ochtend…

Na een kort nachtje verscheen iedereen (min of meer) fris en fruitig aan het ontbijt, waarna wij om 10:15 het hostel verlieten voor ons volgende uitstapje: een rondvaart door het centrum van Rotterdam. Niet iedereen werd daar even gelukkig van na vorige nacht, maar de meesten konden dit wel waarderen: zo kom je tenslotte nog eens ergens! In de middag hebben we onder begeleiding van een gids een foodtour door Rotterdam gemaakt en zo te voet de stad kunnen verkennen.

Omschrijving

Deze begon bij de Puntenslijper (correctie: de Markthal) om vervolgens via allerlei culinaire en iets minder-culinaire hotspots te eindigen bij de Finex Food factory. Met de buikjes rond gegeten, werd de dag aldaar afgesloten met een lokaal gebrouwen biertje.

Tot slot wil ik bij dezen alle deelnemers, en de Bedrijvendagencommissie in het bijzonder, bedanken voor de gezelligheid gedurende deze 2 dagen!