Cycling Dinner

Gepubliceerd op: 07/03/2018

Foto cycling dinner large

Dit jaar vond het Cycling Dinner plaats op de koudste avond van het jaar. Hard fietsen, een hartelijke ontvangst op het volgende adres en heerlijk eten hielden de deelnemers deze avond warm. Het thema van dit jaar was feestdagen. Elk kookkoppel kreeg een feestdag toegewezen en probeerde te koken in het thema van de toegewezen feestdag. Zo werd het Chinees Nieuwjaar gevierd, het Suikerfeest en was het Valentijnsdag, Halloween, Koningsdag en carnaval tegelijkertijd.

De voorbereidingen begonnen met het vinden van je kookpartner en een passend gerecht. De nodige uurtjes voorbereiding werden door sommige koppels zelfs al dagen van tevoren getroffen.

Mijn kookpartner Floris en ik begonnen de avond in een uithoek van Tilburg. Mariska en Joris hadden als thema Koningsdag en schotelde ons een heerlijke paprikasoep voor. De pan was al snel leeg en de tijd vloog. Voor we het wisten raceten we alweer door naar het kerstfeest op ons volgende adres.

De kerstversiering was helaas al opgeruimd en het gourmetstel ontbrak, maar Jodie en Maarten hadden voor een passende studentikoze oplossing gezorgd. Hulpchef Teun zorgde voor heerlijk vlees en groente van de paninigril die als gourmetstel diende en onder het genot van een wijntje was de kerstsfeer zeker aanwezig.

Toen ook bij Jodie en Maarten alle borden leeg waren was het tijd voor ons eigen gerecht. Bij het Suikerfeest hoort natuurlijk een calorieënbom en daar hadden we zeker voor gezorgd. Onze oreo-twix cheesecake was erg geslaagd, waardoor iedereen voorzien was van een goede bodem voor de borrel in de Nachtwacht. Hier kwamen alle koppels na het dessert bij elkaar om verhalen en recepten uit te wisselen en nog een drankje te nuttigen.