Inhousedag Pereira

Gepubliceerd op: 12/01/2018

Img 4518 large

Op 12 januari jl. stond er voor een delegatie van De Smeetskring weer een inhousedag op het programma. Ditmaal ging de reis naar Pereira Consultants te Den Haag (rustaaaagh). Vol verwachting klopte mijn hart.

Rond een uurtje of 11 stond iedereen in zijn of haar nette kleding klaar om te vertrekken richting die mooie stad achter de duinen. Bij aankomst op het station van Den Haag stond de bus al klaar die ons zou gaan begeleiden naar het kantoor. Eenmaal aangekomen stond het welkomstcomité klaar om ons vriendelijk te begroeten. Vervolgens gingen we over tot misschien wel het hoogtepunt van de dag: de lunch! Lekkere broodjes en sapjes in overvloed. Ook de koffie stond al klaar. Dat was dus weer helemaal dik voor elkaar, waarvoor hulde!

Toen de buikjes weer lekker rond gegeten waren en menig pantalon nog net niet te strak om de benen spande, was het tijd voor het programma dat Pereira voor ons in petto had. Er was voor gekozen om niet al teveel in te gaan op wie Pereira is en hoe men daar precies te werk gaat, omdat de meeste aanwezigen immers al bekend waren met het bedrijf. In plaats daarvan moest de input van onze kant komen. We hadden dan ook alle gelegenheid om allerlei uiteenlopende vragen te stellen over Pereira en dus onze nieuwsgierigheid de vrije loop te laten.

Nadat het vragenvuurtje was voltooid, werden we getrakteerd op een verrassende workshop waarin creativiteit centraal stond. Niet-alledaagse fiscale vraagstukken vragen immers ook om een niet-alledaagse oplossing. Na de inleiding omtrent creativiteit werden we zelf aan het werk gezet. Van ons werden oplossingen gevraagd op enkele creatieve vragen die mogelijk Pereira stof tot nadenken gaf. De vragen waren o.a. hoe Pereira goede fiscalisten kan aantrekken die rechtstreeks uit de schoolbanken komen en hoe er goede fiscalisten kunnen worden aangetrokken die al 1 tot 5 jaar elders in dienst zijn. Na een paar intense brainstormsessies werd er zelfs een stapel random kaarten uit de kast gehaald om dat kleine beetje creativiteit uit ons te trekken. De meest vindingrijke ideeën kwamen naar voren, bijvoorbeeld een transfermarkt voor de fiscalisten. Vervolgens gaf elke een groep een korte pitch over de oplossingen van de hierboven genoemde vraagstukken.

Om al die creativiteit weer te boven te kunnen komen, werden we met spoed naar de kantine gebracht, waar het tijd was voor de borrel! Dit was tevens de afsluiting van de dag en de gelegenheid om nog met wat werknemers van Pereira na te praten. Het bleef dan ook nog lang onrustig.

Tot slot gaat bij dezen onze dank uit naar alle medewerkers van Pereira die deze dag weer tot een succes hebben weten te maken!