Studentikoze Steden in ...

Gepubliceerd op: 06/11/2017

Toulouse large

Als student moet je er af en toe even uit. Weg van de boeken, de UB en de deadlines. De vraag is nu: hoe doet men dat op een economisch verantwoorde wijze? Je kan natuurlijk vluchten naar het dichtstbijzijnde vakantiepark, maar wat is daar de toegevoegde waarde van? Als student wil je wat zien, maar wel met een budget. Daarom introduceert de Circulairecommissie 2017 – 2018 hierbij een nieuw onderwerp: Studentikoze Steden.

Deze eerste editie gaat over een stad die is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Buiten de vele bezienswaardigheden heeft deze stad ook één van de oudste universiteiten van Frankrijk; vandaar dat de stad wordt gezien als een studentenstad. Ook is deze stad de thuisbasis voor de vliegtuig gigant Airbus. Gaat er al een belletje rinkelen? De stad die in dit artikel naar voren komt is namelijk: Toulouse!

Waarom?

Bezienswaardigheden

De stad kent vele bezienswaardigheden. Dit is gelegen aan het feit dat de stad een rijke geschiedenis kent en al redelijk oud is. Als eerste is een bezoekje aan de Place du Capitole zeker niet verkeerd. Op dit grote plein heb je vanuit het terras (of een andere plek op het plein) een fantastisch uitzicht op het Capitole. Voor als je een wat kleiner budget hebt en je het niet kan veroorloven om de hele dag op het terras te vertoeven, zijn er ook alternatieven. Neem bijvoorbeeld een van de Jardins (Jardin des Plantes, Jardin Royal, Jarndin japonais) die Toulouse rijk is. Wat het ideale aan deze tuinen is, is dat je gewoon wat eten en drinken mee kan nemen en daar lekker kan gaan picknicken. Dit is een stuk goedkoper en minstens net zo fijn. Wat ook leuk is, is op zondag naar de markt toe te gaan. Deze markt is volledig overdekt en mocht het slecht weer zijn, dan ondervind je daar geen last van. Het mooie aan deze markt is dat bijna elke kraam een soort ‘proefplankje’ aanbiedt. Zo kan je bijvoorbeeld bij de viskraam een schaal met verse oesters bemachtigen. Natuurlijk blijft het Frankrijk en kan je hier ook een passende wijn bij krijgen. Op deze manier kan je op een nonchalante wijze de week evalueren met familie, kennissen, vrienden, et cetera. Dit zijn slecht enkele bezienswaardigheden. Wanneer je door de stad loopt, zal je zien dat er nog véél meer te zien valt.

Weer

Toulouse is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Dit geeft al meteen de garantie dat het het grootste deel van het jaar goed weer is. Wanneer je in bijvoorbeeld oktober naar de stad afreist, is het niet onverstandig om zonnebrand mee te nemen! De kans op goed weer is namelijk wel aanwezig.

Kosten?

Vervoer

Met een beetje geluk hoef je je niet blauw te betalen aan de vlucht, dit is gelegen aan het feit dat de vlucht niet langer is dan een kleine twee uur. Wat wel een tegenvaller is, is dat je vanuit Brussel moet vliegen als je een beetje een fatsoenlijke prijs wilt betalen voor de vlucht. Met de auto is natuurlijk ook een optie, maar dan ben je al gauw erg lang onderweg.

Verblijf

Met het verblijf moet je het een beetje treffen (zoals eigenlijk altijd). Gelukkig bezit elke student de gave om keihard te speuren op het internet voor de beste deal.

Eten en drinken

Toulouse is enigszins ingespeeld op het actieve studentenleven. Overal zijn er wel studentikoze eetgelegenheden te vinden, waar je voor een niet al te zware prijs prima kan eten. Vanzelfsprekend heb je ook wat tentjes waar je voor een wat hogere prijs kunt eten. Gelukkig is de invloed van de Franse Haute Cuinsine ook in deze Franse stad terug te vinden en dus is er ook de mogelijkheid om helemaal groot uit te pakken.

Extra: Andorra

Andorra is met de auto een kleine drie uur verwijderd van Toulouse. Mocht je veel tijd hebben, dan is Andorra wel een leuk uitstapje. De route naar de dwergstaat is erg mooi, dit komt vooral omdat Andorra zich te midden van de Pyreneeën bevindt. Vooral voor een fiscalist is Andorra aantrekkelijk, dit is gelegen aan het feit dat Andorra een belastingparadijs is.

Genoeg redenen om jezelf eens op een uitstapje te trakteren voor na de tentamenperiode. Dus plan snel je uitstapje, because there is no time Tou-Louse.