Op de bank met .... Evelien Voordendag

Gepubliceerd op: 02/02/2017

Tn foto 26 01 17 14 54 53 large

Hallo! Stel jezelf eens even voor.

Ik ben Evelien Voordendag, 19 jaar oud en zit in het tweede jaar van de studie Fiscale Economie. Ik kom uit Strijen, dat is een plaatsje vlakbij Dordrecht, en ik ging dan ook naar school in Dordrecht. Vanaf het begin van mijn studie zit ik al op kamers, omdat ik geen zin had om dagelijks op en neer te reizen. Nu zit ik dus in studentenhuis met zes meiden. Naast mijn studie zit ik bij het damesdispuut van Olof, genaamd ATEAT (A Tort et à Travers), waar ik dit jaar lid geworden ben.

Waarom ben je actief geworden bij T.F.V. "De Smeetskring" en welke commissie doe je?

Dit jaar ben ik voorzitster van de Almanakcommissie. Vorig jaar ben ik in Tilburg op kamers gegaan en doordat ik niet uit de buurt kom, had ik hier in het begin niet veel connecties. Toen ben ik de borrels van T.F.V. "De Smeetskring" gaan bezoeken en naar de mannen-vrouwenavond geweest. Hier ben ik altijd warm ontvangen en dus wilde ik graag een commissie gaan doen.

Strandvakantie of wintersport?

Ik ben gek op skiën, dus kies ik wintersport. Zodra ik sneeuw zie begint alles bij mij te kriebelen. Ook ga ik elk jaar naar Oostenrijk, waar ik skiles geef in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis.

Sinterklaas of Kerstmis?

Met Kerst ben ik eigenlijk nooit thuis, maar ik probeer wel altijd gezellig wat met de familie te doen.

Sporten of muziek maken?

Sporten, want ik kan niet eens op de maat klappen. Tennissen en natuurlijk skiën vind ik dan leuk om te doen.

Live of thuis voor de buis?

Thuis voor de buis onder een dekentje. Dan kijk ik vooral series en slechte Nederlandse films. Ik kijk ook echt om het 'kijken' en wil er niet teveel bij nadenken.

Huismus of kroegtijger?

Momenteel ben ik meer kroegtijger, maar vind het ook heerlijk als ik thuis-thuis ben om bij mijn ouders op de bank te chillen.

Bowlen of midgetgolf?

Bowlen, maar dan wel met hekjes.

Dierentuin of pretpark?

Ik ga graag naar een pretpark en dan is toch de Efteling wel mijn favoriet.

Koffie of thee?

Als het echt nodig is, drink ik koffie om goed wakker te blijven.

Koek of snoep?

Zeker chocola!

Op welke uitvinding zit jij te wachten en waarom?

Ik verslaap me best vaak, dus ik zou graag een wekker hebben die er voor zorgt dat ik gelijk wakker ben en dat ik gelijk opsta. Een wekker die ik dus niet kan snoozen of uit kan drukken voor ik echt wakker ben.

Randstad of Noord-Brabant?

Rotterdam lijkt me wel wat, dus de Randstad. Voor mijn studie vond ik Rotterdam iets te dicht bij huis (25 minuten met de auto), maar later zie ik mijzelf wel op de Blaak wonen.

Exchange of stage?

Ik twijfel nog over allebei. Het lijkt me dan wel mooi om stage te lopen in het buitenland. Het liefst in Amerika.

Voor welke master wil je gaan (en waar wil je die volgen) na het behalen van je bachelor?

Hier heb ik nog niet echt over nagedacht. Ik zit pas in het tweede jaar dus ik heb nog wel even de tijd om hier over na te denken.

Waar zie je jezelf over 10 jaar en wat zijn jouw grootste dromen voor de toekomst?

Eerst wil ik mijn studie goed afronden en dan hoop ik dat ik over 10 jaar een leuke baan heb. Verder hoop ik dan in een leuk huis te wonen ergens in Rotterdam. Mijn doel is dat ik een gelukkig en fijn leven heb, waar ik alles op een rijtje heb en niet afhankelijk ben van iets of iemand.