Op de bank met .... Anne van Aert

Gepubliceerd op: 04/11/2016

Tn unspecified large

Voor deze week hebben we weer eens een lid van onze vereniging geïnterviewd voor de rubriek 'Op de bank met'. Dit keer hadden we een nieuw gezicht voor ons. Hoog tijd dus om haar het vuur aan de schenen te leggen met een paar lastige en uitdagende vragen! Dit keer was het aan Anne van Aert om te kijken of de bank op de Smeetskringkamer lekker zat.

Hallo! Stel jezelf eens even voor.
Ik ben Anne van Aert, 21 jaar oud en derdejaars bachelorstudente Fiscaal Recht. Oorspronkelijk kom ik uit Rijsbergen, een dorpje bij Breda aan de Belgische grens, waar mijn ouders en zusje nog steeds wonen. Zelf zit ik al geruime tijd op kamers in Tilburg. Naast mijn studie ben ik al een paar jaar lid van Plato, waar ik dit jaar in het College van Beroep en in de 'Color the City'-commissie zit (die laatste commissie krijgt dit jaar overigens een nieuwe naam, maar dat terzijde).

Waarom ben je actief geworden bij T.F.V. "De Smeetskring" en welke commissie doe je?
Dit jaar zit ik in de studiereiscommissie. Ik vind het leuk om naast mijn studie ergens anders actief te zijn en wilde graag meer mensen van de studie leren kennen. Aangezien ik de enige ben van mijn rechtengroepje die Fiscaal Recht is gaan doen, is actief zijn bij T.F.V. "De Smeetskring" dus een goede combinatie met mijn studie.

Strandvakantie of wintersport?
Dan moet ik wel kiezen voor de strandvakantie, want ik ben nog nooit op wintersport geweest. Het lijkt me wel leuk om ooit te leren skiën of snowboarden, maar op dit moment ben ik nog veel te bang dat ik mijn benen ga breken.

Sinterklaas of Kerstmis?
Tegenwoordig vieren wij thuis eigenlijk geen Sinterklaas meer, dus ik kies voor Kerstmis. Ik heb twee grote families en met Kerst ga ik dan altijd bij allebei mijn oma's eten met de hele familie. Daarna ga ik meestal met de nichtjes op stap!

Sporten of muziek maken?
Geen van beiden kan ik, dus telt muziek luisteren ook? Binnenkort ga ik naar een concert van Kensington, dit vind ik wel erg gaaf.

Live of thuis voor de buis?
Dat ligt er een beetje aan. Na een zware dag is er niks fijner dan languit voor de buis te hangen, maar live bij een concert zijn is weer veel mooier dan het op televisie te zien.

Huismus of kroegtijger?
Kroegtijger, sowieso! Als er niks te doen is, dan beland ik al snel in de kroeg. Lekker zingen en dansen, al is dat zingen eigenlijk meer meeblèren, haha.

Bowlen of midgetgolf?
Eigenlijk doe ik allebei nooit, maar midgetgolf vind ik niks aan, dus doe maar bowlen dan.

Dierentuin of pretpark?
Ik ben dol op achtbanen, dus ik kies voor het pretpark. Helaas is het beperkt gebleven tot Bobbejaanland en de Efteling, maar of je er nu komt met familie of vrienden, deze pretparken blijven altijd leuk.

Koffie of thee?
Tijdens het studeren drink ik vaak koffie. Wel probeer ik nu steeds meer groene thee te drinken, want dat is iets beter voor me dan al die koffie.

Koek of snoep?
Chocoladekoekjes! Ik ben echt fan van hartig, dus ook chips en met name bittergarnituur (op borrels!) zijn bij mij niet veilig!

Op welke uitvinding zit jij te wachten en waarom?
Het zou mij ontzettend gaaf en handig lijken om op een andere locatie te zijn door in mijn vingers te knippen. Zo kan ik altijd zijn waar ik wil zijn en hoef ik nooit meer naar huis te fietsen als ik moe ben.

Randstad of Noord-Brabant?
Voor nu zeker Noord-Brabant, want ik kom uit een Brabants dorp. Voor de toekomst weet ik het nog niet. Ik wil eerst mijn studie afmaken en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Exchange of stage?
Exchange, want ik wil graag veel van de wereld zien. Volgend jaar zou ik al wel op exchange willen, maar ik weet nog niet waarnaartoe.

Voor welke master wil je gaan (en waar wil je die volgen) na het behalen van je bachelor?
In eerste instantie ben ik met tegenzin overgestapt van Fiscale Economie naar Fiscaal Recht, maar uiteindelijk denk ik dat dit me beter ligt. Ik wil dan ook de master Fiscaal Recht gaan doen, maar weet nog niet of ik de directe of de indirecte kant op wil. Dit moet blijken uit de komende vakken en tentamens.

Waar zie je jezelf over 10 jaar en wat zijn jouw grootste dromen voor de toekomst?
Ik hoop dat ik over 10 jaar al veel van de wereld heb mogen zien en dat ik dan nog steeds in staat ben om veel te reizen. Verder hoop ik vooral dat ik gelukkig ben, op welke manier dan ook. Ik laat het een beetje op me afkomen. Voor nu geniet ik vooral van mijn studententijd en hopelijk heb ik daarna uitzicht op een goede baan, maar ik vind het lastig om te zeggen... Misschien ben ik tegen die tijd wel huismoeder!