Op de bank met .... Nard Donders

Gepubliceerd op: 20/01/2016

Tn dsc05669 1  large

Voor deze week in de Circulaire hebben we weer een lid geïnterviewd voor de rubriek 'Op de bank met'. Voor de meeste actieve leden is ook hij al een bekend gezicht. Wij besloten om voor de tweede keer dit studiejaar eens lekker door te zakken op de bank op de Smeetskringkamer. Voor onderstaand interview zaten wij op de bank met Nard Donders.

Hallo! Stel jezelf eens even voor.

Hallo, ik ben Nard Donders. Nee, geen familie van. Dat is meestal vraag nummer 2. Ik ben 20 jaar oud en kom uit Limburg. Ik heb geen broers of zussen, wel een kat genaamd Puk. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de Bachelor Fiscale Economie. In mijn vrije tijd speel ik volleybal (bij een andere volleybalvereniging dan Roy). Niet op heel hoog niveau, maar dat hoeft ook niet om het serieus te spelen. Tot slot heb ik een bijbaantje in de horeca.

Waarom ben je actief geworden bij De Smeetskring?

Sinds dit jaar ben ik actief lid bij De Smeetskring in de Almanakcommissie. Die ene commissie die jullie allemaal blijft lastigvallen over foto’s en stukjes schrijven zeg maar. Almanak was niet mijn eerste keus, maar achteraf ben ik er wel erg blij mee. Het is een enorm gezellige commissie en ik ontmoet hierdoor enorm veel leden van andere commissies. Ik ben lid geworden voor de gezelligheid, om iets leuks te doen naast mijn studie en om mensen te leren kennen. Hiervoor was ik wel altijd passief lid (boekenkorting haha) en ben ik enkele keren naar een borrel geweest.

Liever een strandvakantie of op wintersport?

Liever naar het strand, en dan het liefst naar Portugal. Lekker warm en genoeg zon! Wintersporten kan ik namelijk niet echt. Ik heb vroeger wel een keer gelanglauft, dat was niet bepaald een groot succes.

Kerst of Sinterklaas?

Sinterklaas! Ik ben namelijk tegelijk met Sinterklaas jarig (6 december) dus het is voor mij altijd dubbel feest. Kerst vind ik natuurlijk ook leuk, maar als ik moet kiezen dan is de keuze snel gemaakt.

Op exchange of stage lopen?

Exchange! Een nieuwe cultuur en andere mensen ontmoeten in een land ver weg lijkt me erg leuk. Ik zou het wel graag willen maar ik heb nog geen concrete plannen. Aan de andere kant lijkt een stage lopen mij ook wel leuk. Ik ga het gewoon combineren door een stage te doen in het buitenland. Telt dat ook?

Sport of muziek?

Sport, en dan voornamelijk volleybal uiteraard. Af en toe doe ik ook aan wielrennen. Daarnaast kijk ik graag voetbal, veldrijden en ook wel eens Belgisch voetbal. Ook vond ik het WK Rugby fantastisch om te zien.

Randstad of Noord-Brabant?

Randstad. Daar is meer te beleven, grotere bedrijven, meer toekomst.

Kamers of thuiswonend?

Thuiswonend. Het is chill als het eten klaar staat als je thuiskomt. Moeder zorgt gewoon voor je, dat is wel fijn. Ik heb hiervoor wel 2 jaar op kamers gewoond, maar ben weer thuis gaan wonen, omdat ik meer en serieuzer wilde volleyballen.

Wat is je doel dit jaar?

Tweede worden met mijn volleybalteam en dan in de play-offs promoveren. Daarnaast natuurlijk mijn Bachelor halen.

Voor welke Master, en waar, wil je gaan, na het behalen van je Bachelor?

Gewoon in Tilburg de Master Fiscale Economie. Waarschijnlijk de ‘gewone’ directe belastingen-variant.