Op de bank met .... Ilse Dijkstra

Gepubliceerd op: 17/12/2015

Tn naamloos large

Voor deze week in de Circulaire hebben we een lid geïnterviewd voor de rubriek 'Op de bank met'. Voor de meeste actieve leden is ze al een bekend gezicht. Wij besloten met haar eens lekker door te zakken in de altijd comfortabele en degelijke bank op de Smeetskringkamer in E. Voor onderstaand interview zaten wij op de bank met Ilse Dijkstra.

 • Even voorstellen. Ik ben Ilse Dijkstra, 20 jaar oud en derdejaars bachelorstudente Fiscale economie. Oorspronkelijk afkomstig uit het hoge noorden, Friesland. Ik heb een broertje, zusje en ouders natuurlijk. Sinds twee jaar doe ik ook mee aan het outreaching honors program. Ook ben ik alweer twee jaar actief lid bij N.S.T. (Navigators Studentenvereniging Tilburg). Dit jaar zelfs als dispuutvoorzitter!

 • Waarom ben je actief geworden bij T.F.V "De Smeetskring"? En welke commissie doe je? Ik wilde wat formeels doen naast al mijn informele activiteiten bij N.S.T. Ook leek het me leuk om meer fiscale studenten te leren kennen. Dit jaar ben ik lid van de masterclasscommissie. Omdat ik dus graag een formele activiteit wilde organiseren was dit dan ook mijn tweede keuze! De bedrijvenwijzer had me ook erg leuk geleken. Ik wilde graag wat concreets organiseren. Ik ben heel blij met mijn commissie en ben van mening dat dit de leukste commissie is dit jaar!

 • Strandvakantie of wintersport? Dan kies ik toch voor strandvakantie, maar wel alleen in herfst of lente, want ik hou er niet van de hele dag op het strand te liggen. Ik wandel liever over het strand en de temperaturen in de herfst en lente zijn hier meer geschikt voor.

 • Sinterklaas of Kerstmis? Sinterklaas, gezellig leuke Nederlandse traditie en natuurlijk al dat lekkers! Helaas vier ik het nu niet echt meer, maar heb er heel veel warme herinneren aan. Kerst vieren wij niet heel groots namelijk.

 • Exchange of stage? Stage, waarschijnlijk ga ik volgend jaar of over twee jaar nog wel een stage lopen. Ik zou niet zo snel voor een exchange kiezen. Op vakantie gaan vind ik heel leuk maar zo lang zou ik niet van huis weg kunnen zijn. Afgelopen zomer ben ik wel zes weken in Malta geweest voor stage, dat was een leuke ervaring.

 • Sporten of muziek maken? Sport, want ik ben niet zo muzikaal. Wanner ik tijd heb ga ik graag hardlopen, spinnen of doe ik andere groepslessen bij het sportcentrum. Tot mijn 18e heb ik ook gekorfbald.

 • Randstad of Noord-Brabant? Friesland haha! Nee ik weet niet of ik zo snel naar Friesland terug zal gaan maar ik blijf ook niet in Brabant. De Randstad vind ik wel erg druk eerder Amersfoort of Zwolle, iets in midden-noord Nederland.

 • Thuiswonend of op kamers? Kamers, sinds mijn eerste jaar zit ik al op kamers want Friesland-Tilburg is ruim drie uur reizen.

 • Rechten of economie? Beide vind ik heel leuk, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor economie. Ik heb namelijk voor Fiscale Economie gekozen, omdat het een combinatie van rechten en economie is. Maar de rechtenvakken bevallen mij ook erg goed!

 • Wat is je (persoonlijke) doel dit jaar? Natuurlijk mijn Bachelor halen en dat onze masterclass een groot succes wordt. Ook wil ik me graag persoonlijke ontwikkelen en vaardigheden/kennis opdoen over van alles.

 • Voor welke Master, en waar, wil je gaan, na het behalen van je Bachelor? Wat betreft mijn Master weet ik het nog niet heel zeker maar waarschijnlijk Fiscale Economie of Accounting, ook gewoon in Tilburg.