Op de bank met .... Mike van Vuuren

Gepubliceerd op: 07/06/2015

Tn dsc025731 large

  • Even voorstellen Hoi! Ik ben Mike van Vuuren, 22 jaar, en vanaf september ga ik beginnen met mijn Master Fiscale Economie. Ik kom oorspronkelijk uit een klein zonnig boeren dorpje, genaamd Didam (Achterhoek, Gelderland). Sinds mijn eerste jaar (2011) woon ik op kamers in Tilburg vanwege de grote reisafstand. Al is de keuze om op kamers te gaan lastig, toch denk ik dat het alleen maar een toegevoegde waarde kan hebben. Mijn hobby is al 18 jaar voetbal, al is het lastig te combineren als je op kamers woont en je graag bij je oude cluppie wilt blijven voetballen. Wat eten betreft, ik probeer toch wel vaak een maaltijd te maken die ik vroeger voorgeschoteld kreeg, namelijk boerenkool of hete bliksem (stamppot-appel).

  • Waarom ben je actief lid geworden bij T.F.V. “De Smeetskring”? Na twee jaar te studeren en in het weekend te werken vond ik het tijd om nog iets te ondernemen naast mijn studie. Tijdens je studie hoor je veel van T.F.V. “De Smeetskring”, zoals collegepraatjes, georganiseerde activiteiten en natuurlijk de verstrekking van de gratis wettenbundel. In het derde jaar ging ik naar de wettenbundelborrel en daar zag ik een gezellige groep studenten die iedereen met open armen ontving. Dat was het moment waarop ik actief lid wilde worden. Niet veel later had ik een gesprek ingepland ter kennismaking en mijzelf ingeschreven voor een commissie. Dit jaar heb ik dan ook met genoegen deel genomen aan de Activiteitencommissie, wat een informele en erg gezellige commissie is.

  • Waar zie je jezelf over 10 jaar? Helaas beschik ik niet over een glazen bol, maar ik ga wel een poging wagen. Ik denk zelf dat ik over 10 jaar een super leuke baan heb bij een fiscaal kantoor op de M&A afdeling, met plezier naar mijn werk ga, en nog steeds timmer aan de weg naar de fiscale top. Ik heb ook vernomen van de Almanakcommissie dat ik zal beschikken over een niet misstaande bierbuik en aan het genieten ben van mijn mini-Mike. Dit kan ik niet bevestigen, maar het klinkt wel geloofwaardig.

  • Op welke uitvinding zit jij te wachten en waarom? Een uitvinding die de altijd maar onwetende en rondslingerende scheidsrechter binnen de voetballerij overbodig maakt. Ik kan mij zo mateloos irriteren aan de vaak simpele, totaal verkeerd ingeschatte beslissingen die gemaakt worden in bepaalde spelsituaties. Als we die rondhuppelende man met het fluitje konden vervangen door iets wat nooit een verkeerde beslissing maakt, dan zal dat de kwaliteit van mijn voetbalavondjes (WK, EK, CL, EL) flink verbeteren. Zo, dat moest er even uit!

  • Wat zijn jouw grootste dromen voor de toekomst? Toch wel een gelukkig leven met mijn eigen gezinnetje, een eigen huisje gesitueerd in een rustige omgeving en een leuke baan. Aangezien ik ook een echte familieman ben, wil ik mijn moeder, vader en broer zo lang mogelijk bij mij hebben. Ik heb veel dromen, maar gelukkig en gezond zijn is toch wel het allerbelangrijkste. Daarom denk ik altijd aan het volgende, wat tevens een mooie afsluiter zal zijn: ‘Met geluk is het als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is’