Administratief juridisch medewerker

Bedrijf
Rechtbank Zeeland-West-Brabant
Type
Startersfunctie
Locatie
Breda
Branche / Vakgebied
Fiscaal

Omschrijving

Organisatie:                 Rechtbank Zeeland-West-Brabant 
Team:                            Belastingrecht
Functie:                        administratief juridisch medewerker   
Dienstverband:            Tijdelijk, maximaal 2 jaar
Omvang:                       8-16 uur per week
Salarisniveau:              Schaal 7 BBRA (€2.734,10 o.b.v. 36 uur)
Standplaats:                 Breda

De rechtbank
Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als administratief juridisch medewerker draag je hier actief aan bij. Wil jij graag werkervaring opdoen bij de rechtbank door mee te werken in het cluster Belastingrecht? Lees dan verder.

Wat je gaat doen
Je bent een ondersteuner binnen het cluster Belastingrecht. Aan de hand van aantekeningen die de gerechtsjurist op zitting heeft gemaakt, werk je een proces-verbaal uit. Dit proces-verbaal wordt vervolgens voorgelegd aan de gerechtsjurist die de zitting heeft gedaan.
Daarnaast werk je aan de ondersteuning/voorbereiding van grote aantallen zaken. Dit betreft veelal BPM zaken. Het gaat dan bijvoorbeeld om schematisch weergeven van de punten waarop een beoordeling moet volgen en wat de standpunten van partijen zijn. Dit overzicht kan vervolgens gebruikt worden door de rechter en de gerechtsjurist die de zaken inhoudelijk voorbereiden.

Wat we van je vragen
Je zit in het tweede jaar of hoger van een wo opleiding fiscaal recht of fiscale economie en bent leergierig, collegiaal en integer. Je bent flexibel en kunt goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Je werkt zorgvuldig en kunt prima plannen en organiseren. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

De rechtspraak staat voor onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. Als je daaraan je bijdrage wil leveren, doen verder alleen je kwaliteiten ertoe.

Wat krijg je er voor terug?
De rechtbank Zeeland-West-Brabant (locatie Breda) is gehuisvest in een mooi nieuw gerechtsgebouw vlakbij NS-station Breda. Je werkt samen met enthousiaste en betrokken collega’s in een leuk en informeel team.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld in CAO Rijk. Wij bieden je:

  • Een functie voor 8-16 uur per week (uren in overleg);
  • Een salaris van €2.734,10 per maand op basis van 36 uur (salarisschaal 7).
  • Een individueel Keuze Budget (IKB) ter hoogte van 16,37% over je salaris waarmee je een aantal individuele keuzes kunt maken in je arbeidsvoorwaardenpakket;
  • 144 vakantie- en 64 IKB-uren op basis van een 36-urige werkweek;
  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Indien nodig een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas). De Rechtspraak stimuleert reizen met het OV.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant wil een lerende organisatie zijn, waarin het geven en ontvangen van feedback vanzelfsprekend is.

Interesse
Heb je interesse en wil je meer weten over het team, de werkzaamheden of de mogelijkheden, neem dan contact op met Shabnam Ahadpour, recruiter op telefoonnummer 06-15163952 of op s.ahadpour@rechtspraak.nl.  Ook Linda van Ginneken, de coördinerend teamvoorzitter of één van de collega’s maakt graag tijd voor een (digitaal) kopje koffie. Je kunt daarvoor bellen naar de managementassistente via telefoonnummer 088-36115871.