Werkstudent adviespraktijk International

Bedrijf
ABAB
Type
Werkstudentschap
Locatie
Tilburg
Branche / Vakgebied
Fiscaal
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Ervaring opdoen in de internationale btw-adviespraktijk? Kom als werkstudent ABAB versterken! Wij zijn op zoek naar studenten van de WO master Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Jouw toekomstige werkplek

We stimuleren je om altijd te blijven groeien. Als Werkstudent stel je onder toezicht internationale belastingadviezen samen. Je verricht in opdracht voorbereidende advieswerkzaamheden, controleer belastingaangiften en stelt zo nodig aangiften bij of samen. Je adviseert onder begeleiding klanten en signaleert – multidisciplinaire - adviesbehoeften. Jij bent op de hoogte van alle trends in het internationale recht, signaleert bijbehorende adviesbehoefte en mogelijkheden.

We hebben veertien kantoren (verspreid over Zuid-Nederland) met volop mogelijkheden. Er is altijd wel een kantoor bij jou in de buurt!

Zo kan je dag eruitzien

Deze ochtend staat volledig in het teken van het voorbereiden van adviezen. Je leest je goed in, raadpleegt vakliteratuur en checkt nog even wat details bij collega’s. Daarna heb je contact met enkele klanten. Op de meeste vragen kun je van uit de kennis van je studie antwoorden, voor andere heb je wat meer tijd en ruggenspraak nodig. Je maakt daarom een nieuwe afspraak en belooft zo snel mogelijk terug te komen op de zaak. Samen met een collega neem je de klantvraag door zodat je een kwalitatief goed gefundeerd advies kunt geven.

Na de lunch heb je een afspraak gepland met je collega om een nieuwe casus te bespreken. Het gesprek verloopt voorspoedig en samen werken jullie de casus op hoofdlijnen uit. De rest van de middag houd je je bezig met de invulling van de details.

Jouw profiel

Je studeert aan een academische fiscale opleiding (Fiscaal Recht of Fiscale Economie) en hebt kennis en affiniteit met het internationaal recht. Je bent leergierig en hebt een sterke voorkeur voor het werken binnen de internationale adviespraktijk. Verder ben je communicatief sterk in woord en geschrift, in zowel Nederlands als Engels. Je bent in staat op een eenvoudige manier btw-problematiek aan een leek uit te leggen.

Ons aanbod

ABAB biedt een dynamische werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s en je krijgt de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. Als je na het afronden van je studie je carrière bij ABAB voortzet, neem je deel aan het uitgebreide opleidings- en ontwikkeltraject van ABAB. We stimuleren je om altijd te blijven groeien. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen werk en privé. Daarnaast beloont ABAB haar werkstudenten met een goed uurloon.