Consultant Indirect Tax - Financial Services

Bedrijf
PwC
Type
Werkstudentschap
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Fiscaal

Omschrijving

Wij zoeken jou! De fiscalist die zich wil vastbijten in complexe btw-vraagstukken voor onze klanten, in een sector die volop in de spotlights staat: financial services. Je werkt met bevlogen collega’s die weten wat er speelt in de sector. Een team dat niet bang is om gevoelige onderwerpen aan de kaak te stellen, durft te innoveren, technologie omarmt en maatschappelijk betrokken is!

De financiële sector is volop in beweging. Denk aan online betaalplatforms, (digitale) banken, fintechs en flitshandelaren. Continu zijn zij op zoek naar het vernieuwen en verbeteren van hun dienstverlening, vaak door gebruik te maken van technologie. Daar komt bij dat financiële instellingen meer dan ooit te maken hebben met complexe regelgeving. Toezichthouders eisen dat onze klanten ‘in control’ zijn. Dit zorgt voor een boeiend spanningsveld tussen klant, toezichthouder en adviseur. Als consultants zijn wij de schakel tussen klant en toezichthouders: Wij ontzorgen onze klanten bij het vaststellen van hun btw-positie en bij de communicatie met de Belastingdienst. Ook vertegenwoordigen wij onze klanten voor de rechter als er een gerechtelijke procedure wordt gestart.

Wat ga je doen?

Als btw-specialist in het financial services team los jij complexe btw-vraagstukken op voor onze klanten. Als consultant krijg je vanaf dag één veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit geeft vertrouwen en zorgt voor een steile leercurve. Geen werkweek is hetzelfde, waardoor het werk boeiend en afwisselend blijft. 

Zo ben je altijd in gesprek met je klanten over de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. Je speelt een rol in projecten, zoals de optimalisatie van de (internationale) btw-positie van klanten of een analyse van de btw-aspecten van fusies en overnames. Je schrijft mee aan bezwaar- en beroepschriften en bent betrokken bij gesprekken met de Belastingdienst. Daarnaast denk je mee over het inzetten van technologie om het werk van je klant en van jezelf makkelijker te maken. Je werkt op verschillende projecten in multi-discipilinaire teams. Dit maakt het werk afwisselend en zorgt ervoor dat je snel een PwC-netwerk opbouwt.

Ons team kenmerkt zich door een informele sfeer, ondernemerschap en bevlogenheid. Wij werken op basis van verantwoordelijkheid en vertrouwen, waarbij we het maatschappelijk belang nooit uit het oog verliezen.

Wie ben je?

 • Creatieve denker: jij durft complexe vraagstukken vanuit een andere invalshoek te benaderen
 • Je bent analytisch en hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid. Je bijt je vast in complexe vraagstukken en stelt de juiste vragen om tot de kern te komen;
 • Sociaal vaardigJe bent in staat duurzame relaties op te bouwen met collega's, cliënten en toezichthouders;
 • Jij herkent je in de waarden van PwC: act with integrity, make a difference, care, reimagine the possible en work together.
 • Jij bent betrokken en wil waarde toevoegen aan onze klanten.
 • Je hebt een master fiscaal recht of fiscale economie. (Ben je geen diehard fiscalist maar herken je je in het profiel? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!)

Wat bieden wij?  

 • Flexibiliteit: we zijn een snelgroeiend team en voortdurend in beweging. Dat vraagt flexibiliteit van onze medewerkers, maar betekent ook dat wij zelf een breed scala aan flexibele werkregelingen bieden. We werken hybride, je werkt thuis en/of op kantoor.
 • Eigen pad: je bepaalt of je generalist wil zijn of een expert binnen een deelgebied van onze expertise.
 • Informele leer- en werkomgeving. Wij bieden jou een steile leercurve en een omgeving waarin iedereen benaderbaar is!
 • Ontwikkeling: PwC biedt een wereldwijd raamwerk dat de ontwikkeling van resultaatgerichte en waardegedreven medewerkers ondersteunt. We noemen dit de PwC Professional. Je krijgt een jobcoach om jouw ontwikkeling een boost te geven. 
 •  Internationaal PwC netwerk: toegang tot een netwerk waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals op btw -gebied én andere disciplines; 
 •  Diversiteit: wij geloven dat diversiteit PwC als bedrijf sterker maakt. Hiermee lossen we belangrijke problemen beter op en leveren we waarde richting onze klanten. We moedigen een inclusieve cultuur aan waarin mensen zichzelf kunnen zijn, gewaardeerd worden om hun sterke punten en in staat worden gesteld om het beste uit zichzelf te halen;
 •  Duurzaamheid: jouw werk heeft een directe impact op de samenleving en daar handel je ook naar. Je levert graag een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken; corporate sustainability (CS) is een onmisbaar onderdeel van jouw dienstverlening en jouw manier van werken.

Onze arbeidsvoorwaarden:

Wij bieden uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en een gezonde work/life balance:

 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van €1000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness en een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop en iPhone; 
 • 32 vakantiedagen per jaar; 
 • Gezellige (virtuele) events met collega’s!

Be a part of The New Equation! Samen uitdagingen aangaan, met diverse, ambitieuze mensen, met verschillende passies, ideeën en perspectieven. Zo lossen we samen belangrijke problemen op voor de wereld van morgen. Op weg naar duurzame vooruitgang.

#TheNewEquation #BeAPartOfTheNewEquation

Solliciteer nu!

Heb je interesse en sluit je aan bij het profiel? Solliciteer dan door middel van de link naast deze vacature. We vragen je de volgende documenten te uploaden:

 • CV
 • Motivatiebrief
 • Cijferlijsten (bachelor en master)

Binnen twee weken laten we iets van ons horen. Heb je in de tussentijd nog vragen of wil je alvast kennismaken met een consultant? Neem dan contact op met onze recruiter Mariëlle via marielle.buter@pwc.nl

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit een online assessment en twee gesprekken.