Nieuws

Tiende Penning activiteit 9 april 2022

Afgelopen zaterdag (9 april) stond de jaarlijkse Tiende Penningactiviteit op de planning. De Tiende Penning commissie had dit jaar gekozen om af te wijken van het vaste stramien: dit jaar stond namelijk geen fiscaal gerelateerd tripje op het programma. De alumni – dit jaar een groep van 11 man – werden om kwart voor 2 verwacht bij het stadsstrand “De Witte Sieb” in ‘s-Hertogenbosch. Hier lag d’n Moerasdraak op ons te wachten om ons twee uur lang langs de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch te leiden. Ondanks dat de weersvoorspelling een week van tevoren niet ideaal was, mocht er niet geklaagd worden over het weer (overigens ook niet over de muziek die gedraaid werd): zo nu en dan kwam de zon heerlijk door de wolken heen en was de wind opeens een stuk minder guur. Voor de mensen die desondanks toch nog last van de kou hadden, waren er gelukkig meer dan genoeg alcoholische versnaperingen – en natuurlijk koffie en thee – én snacks (gelukkig niet veganistisch zoals onze gewaarde voorzitter, Sammy Verpoort, ons in de trein nog liet geloven) aanwezig om de aanwezige alumni warm te houden. Nadat de schipper ons weer veilig afgezet had op de kade, was het tijd om de binnenstad van ’s-Hertogenbosch te gaan verkennen. Aangezien het zonnetje ondertussen steeds meer aan het doorbreken was, waren de terrassen in de binnenstad gevuld met mensen die aan het genieten waren van het ondertussen heerlijke weer. Uiteindelijk bleek er nog meer dan genoeg plek bij café Reinders voor een paar dorstige fiscalisten. Onder het genot van een koud Bavariaatje werd de dag afgesloten om vervolgens met een zak potgrond1 en wel huiswaarts te keren.

1 Voor het exacte verhaal achter de zak potgrond, verwijzen wij u graag naar de commissieleden van de Tiende Penning en het bestuur.

Tiende Penning activiteit 18 september 2021

Afgelopen 18 september was het weer tijd voor de Tiende Penningactiviteit. Deze wordt altijd georganiseerd door de gewaardeerde Tiende Penning commissie binnen T.F.V. ‘’De Smeetskring. Op deze activiteit kwamen ongeveer 20 enthousiaste alumni om nog eens met elkaar een leuke activiteit te doen of om juist nieuwe alumni te leren kennen. We verzamelden bij Café Stoffel waar alvorens de activiteit eerst nog een koffie of alvast een biertje werd genuttigd. De activiteit vond dit jaar plaats in Tilburg. De meeste aanwezigen zijn inmiddels al uitgevlogen uit het prachtige Tilburg, dus de commissie leek het een goed idee om een stadswandeling door Tilburg te doen. Daarvoor waren twee gidsen ingeschakeld die met erg veel enthousiasme de tocht tot een leuk einde brachten. Na de wandeling was er uiteraard nog tijd om verder met elkaar in conclaaf te gaan over de nieuwste fiscale wetgeving (of gewoon een gezellig drankje te doen). Bij de oude vertrouwde Heuvel Gallery van Patries werden we verwelkomd met een hapje en een drankje en daarmee werd deze Tiende Penningactiviteit afgesloten.